Miro Heiskanen ja ex-Jokeripakki ylsivät ihmeelliseen temppuun – samaa nähty NHL:ssä vain kerran 35 vuotta sitten

© Kuva: Getty Images

Dallas Stars -leirissä alkavat tähdet hiljalleen sammua. Tampa Bay Lightning voitti NHL:n finaalisarjan neljännen pelin lauantaiyönä jatkoerässä 5-4, ja samalla se siirtyi ottelusarjassa johtoon jo voitoin 3-1.

Dallasista katkeran tappion jälkeen esille nousivat pakit Miro Heiskanen ja John Klingberg. Heiskasen saldo on jo 6+19=25 ja toisena mainittu nosti yhdellä maalilla hänkin pudotuspelien saldonsa jo parinkymmenen pinnan tuntumaan, lukemiin 4+16=20.

Yhdestä joukkueesta kahden pakin yltäminen kyseisen rajan ylitse ei todellakaan ole mitään jokapäiväistä herkkua. Suomalaistykki ja Jokereissa kaudella 2011-12 puolustanut ruotsalainen on itse asiassa vasta toinen kaksikko, joka on pystynyt kyseiseen rajaan kautta NHL:n pudotuspelien historian. Aiemmin tähän kykeni Edmonton Oilersin duo Paul CoffeyCharlie Huddy 35 vuotta sitten vuonna 1985.

Heiskanen on pudotuspelien pistepörssin nelosena ja Klingberg seitsemäntenä. Pakkien pörssissä he ovat sijoilla yksi ja kolme.