Mikko Rantanen johdatti Coloradon seiskapeliin – Nathan MacKinnon ylsi historialliseen saavutukseen

© Kuva: Getty Images

Mikko Rantanen (1+1) pelasti tehokkaalla iltapuhteellaan Colorado Avalanchen seitsemänteen peliin kamppailussa NHL:n läntisen konferenssin finaalipaikasta Dallas Starsia vastaan.

Colorado voitti joukkueiden kuudennen kohtaamisen maalein 4-1 nousten sarjan voitoissa tasatilanteeseen 3-3. Sarjaa jo voitoin 3-1 johtanut Dallas karkasi avauserässä johtoon Miro Heiskasen maalilla. Toisen erän puolivälissä Rantanen syötti Cale Makarin voittomaaliksi jääneen 2-1-maalin. Kolmannessa erässä Nathan MacKinnon ja Rantanen kiekottelivat vielä komean 3-1-osuman.

Rantasen ja Heiskasen pudotuspelisyksy on ollut hurja. Rantanen (8+12=20) löytyy pudotuspelien pistepörssistä toiselta ja Heiskanen (5+14) kolmannelta sijalta.

Pistepörssiä johtavalla MacKinnonilla on nyt kasassa 25 pistettä 14 pelatusta ottelusta. Kanadalaisen supertähden peräkkäisten ottelujen pisteputki on kaikkien aikojen kymmenenneksi pisin yksissä pudotuspeleissä. Putken aikana syntynyt pistemäärä puolestaan on korkein sitten Chicago Blackhawksin Jonathan Toewsin keväällä 2010.

Läntisen konferenssin toinen finalisti ratkeaa huipputasaisen ottelusarjan seitsemännessä pelissä lauantain vastaisena yönä.