Kovaa puhetta! NHL-toimittajalta hurja arvio Anton Lundellin valmiudesta taalajäille

© Kuva: Leijonat.fi
Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

HIFK:n keskushyökkääjä Anton Lundell on rankattu suomalaisista ainoaksi varmaksi 1. kierroksen varaukseksi 6.-7. lokakuuta järjestettävässä NHL:n varaustilaisuudessa.

Mediajätti TSN:n pelaajatarkkailuosastoa johtava Craig Button listasi tulevasta draftista neljä pelaajaa, jotka ovat tämän mielestä samantien valmiita hyppäämään NHL:ään. Lundell nousi Buttonin listalle yhdessä Alexis Lafrenièren, Tim Stützlen sekä Marco Rossin kanssa.

– Tarkoitan NHL-valmiilla pelaajalla sitä, että tämä pystyy jo vahvistamaan joukkuetta eikä ainoastaan pelaamaan muutamaa peliä. Lafreniere on tietenkin listan ykkösnimi. Mielestäni hän ei ainoastaan pysty pelaamaan heti NHL:ssä, vaan myös tekemään heti 60 tehopistettä. Hän on kypsä sekä fyysisesti että henkisesti, ja hänellä on kaikki taidot ja työkalut, joita tarvitaan rankasta NHL-kaudesta selviytymiseen, Button sanoi.

Koronaviruksen keskeyttämällä Liiga-kaudella HIFK:n paidassa 44 peliä tehoin 10+18=28 pelannut 18-vuotias Lundell on rankattu Central Scoutingin eurooppalaisten kenttäpelaajien joukossa sijalle kolme.

– Lundell on fiksu, luotettava ja työteliäs pelaaja. Hänen pelinlukutaitonsa on erinomainen sekä kiekollisena että kiekottomana, niin hyökätessä kuin puolustaessa. Jos hänen rinnalleen laittaa hyvän laiturin tai laiturit, hän pystyy jakamaan heille kiekkoa, Button arvioi.

Varsinaista 100 pistettä kaudessa takovaa pistelinkoa Button ei suomalaisesta silti odota.

– En usko, että hänestä kehittyy huimia pistemääriä takovaa hyökkääjää, mutta hänestä tulee joukkueelleen todella tärkeä ja vahva ydinpelaaja, Button päättää.

LUE MYÖS: Joel Kiviranta teki historiaa – onnistui upeassa tempussa ensimmäisenä koko NHL:n historiassa

Stanley Cupissa voitot tasan! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!