Kova vahvistus! Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä siirtyy lainapestillä Liigaan

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Montreal Canadiensin suomalaishyökkääjä Jesse Ylösen palaa alkukaudeksi Liigaan, seuran GM Marc Bergevin paljastaa La Presselle.

20-vuotias Ylönen on Canadiensin kesän 2018 toisen kierroksen (35.) varaus. Nuorukainen liittyy Lahden Pelicansin riveihin NHL-harjoitusleirien alkuun asti ulottuvalla sopimuksella.

Ylönen pelasi Pelicansin Liiga-miehistössä jo kahden edelliskauden ajan. Viime kaudella nuorukainen nakutti 53 pelissä 12 maalia ja 10 maalisyöttöä. Hyökkääjä jätti lahtelaisseuran helmikuussa tarkoituksenaan liittyä Canadiensin farmiseura Laval Rocketin riveihin. Koronavirus päätti kuitenkin AHL-kauden ennen aikojaan.

Legendaarinen kanadalaisseura on lainannut aiemmin myös puolustaja Otto Leskisen (KalPa), sentteri Lukas Vejdemon sekä laitahyökkääjä Hayden Verbeekin Euroopan sarjoihin hakemaan pelituntumaa ennen seuraavan NHL-kauden starttaamista.