Kiekkoasiantuntija pohtii: onko tässä syy, miksi kanadalaisseurat eivät pärjää NHL:ssä?

© Kuva: Getty Images
TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Kanada kiistaton ykkösmaa jääkiekossa. Todisteena tästä ovat lukemattomat arvokisamitalit, NHL-legendojan tekemät ennätykset ja silkka kanadalaisten pelaajien ylivoimainen määrä maailman huipulla.

NHL:ssä kanadalaisseurat eivät ole kuitenkaan menestyneet pitkiin aikoihin. Viimeisimpänä kanadalaisseurana Stanley Cupin voitti Montreal Canadiens. Seura juhli mestaruutta vuonna 1993.

Pitkän linjan kiekkoammattilainen ja eurooppalaisten kiekkoseurojen liiton toimitusjohtaja Szymon Szemberg pohti kanadalaisseurojen huonoa menestystä Twitterissä.

– Usein samat ihmiset menestyvät yhdysvaltalaisseurassa ja epäonnistuvat Kanadassa. Esimerkiksi Brian Burke voitti Anaheimisissa, epäonnistui Vancouverissa ja Torontossa, Szemberg kirjoittaa.

– Teoriani: Yhdysvalloissa GM saa rauhaa tehdä pitkäjänteisiä ratkaisuja ilman, että fanit ja media kritisoivat jokaista liikettä. Kanadassa, missä kiekko on kaikki kaikessa, GM on niin kovien paineiden alaisena, että se hämärtää hänen päätöksentekokykyään ja häiritsee ajattelua.

TPS ja Ilves tiistaina ainoa liigapeli! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!