Kammottava loukkaantumissuma kaatoi Coloradon! Supertähti selitteli: ”Sitä voi kutsua tekosyyksi – mutta niin asia on”

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen tähtihyökkääjä Nathan MacKinnon otti Dallas Starsille kärsityn seiskapelin tappion ja putoamisen NHL:n läntisen konferenssin finaaleista vastaan raskaasti.

Avalanchen ykköstähti itse jäi ratkaisupelissä kiikaritehoille ensimmäistä kertaa koko pudotuspelisyksyn aikana. Kanukkitähti nosti tappion hetkellä esille joukkueensa avainmiesten loukkaantumiset. Poissa ratkaisupelistä olivat muiden muassa ykkös- ja kakkosvahti sekä kapteeni Gabriel Landeskog. Poissa olivat myös syvyyshyökkääjät Joonas Donskoi ja Matt Calvert sekä puolustajakaksikko Erik Johnson-Conor Timmins.

– Kahtena peräkkäisenä vuonna maalin tappio seiskapelissä! Se on rankkaa. Meidän on keksittävä keino läpimurtoon. Ei ole olemassa mitään moraalisia voittoja. Tulimme tänne voittamaan emmekä hoitaneet hommaa, MacKinnon manasi NHL:n verkkosivuilla.

– Uskoimme voittavamme ja uskon vieläkin, että olisimme voineet voittaa. Tämä on harmillista. Olisin ilman muuta halunnut nähdä joukkueemme täysin terveenä. Menetimme paljon avainpelaajia. Sitä voi kutsua tekosyyksi tai miksi haluaa, mutta niin asia vain on, MacKinnon harmitteli.

NHL:n pudotuspelien pistepörssiä johtava MacKinnon takoi 15 pudotuspeliottelussa järkälemäiset tehot 9+16=25.

Dallas Stars tiputti Coloradon läntisen konferenssin finaaleista voitoin 4-3. Seiskapelin ratkaisijaksi nousi Starsin kokoonpanoon yllättäen nostettu suomalaishyökkääjä Joel Kiviranta, joka iski ottelussa kolme maalia ja ratkaisi joukkueensa jatkopaikan jatkoaikamaalillaan.