Jack Hughes jäänyt täysin veljensä varjoon – hirmupinnoja latova supertulokas nousi jo Sidney Crosbyn, Wayne Gretzkyn ja kumppanien peesiin

© Kuva: Getty Images

Vancouver Canucksissa supertulokkaaksi osoittautunut Quinn Hughes pyyhkii New Jersey Devilsissä pelaavalla veljellään Jack Hughesilla tällä hetkellä jäätä ainakin epäsuorasti. Ensiksi mainittu loistaa NHL:ssä, maailman suurimpana lupauksena pidetty veli puolestaan on jo kesälomilla ja täten pimennossa.

Canucksin Hughes saalisti perjantaiyönä tehot 1+1=2, kun Vancouver tuhosi Vegas Golden Knightsin numeroin 4-0 pudotuspelien kolmannen vaiheen kuudennessa pelissä. Otteluvoitot ovat nyt 3-3.

Vain Dallas Starsin Miro Heiskasen taakse jäävä, pudotuspelien pakkien pistepörssin kakkonen on latonut Vancouverin paidassa 16 pelissä historiallisen kovat tehot 2+14=16 (0).

Juhannuksen 2018 seiskavarauksesta riittäisi tilastojuttuja kirjoitettavaksi vaikka millä mitalla, mutta kenties kaikkein kovin seikka on se, että pakki on kerännyt jo nyt seitsemänneksi eniten syöttöjä kautta NHL:n pudotuspelien historian U21-ikäisenä. Pelaajalle tulee 21 vuotta mittariin puolentoista kuukauden kuluttua.

Kyseisessä tilastossa Hughesin edellä keikkuvat muun muassa sellaiset nimet kuin Sidney Crosby (25 ottelua, 23 syöttöä) sekä Jaromir Jagr (45/23) ja muuan Wayne Gretzky (12/15).

Toki sekin on kova fakta, että Hughesin 16 pinnaa ovat pudotuspelikohtaisesti tulokaspakkien piste-ennätys NHL:ssä.

LUE MYÖS:
NHL-pelaaja selätti vakavan syövän – joukkuekaverit liikuttuneinta: “Historiallinen hetki ja hieno päivä jääkiekolle – on suorastaan ihme”

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️