Hurja arvio: suomalaishyökkääjä ehdolla Winnipeg Jetsin kakkossentteriksi?

© Kuva: Getty Images

Patrik Laineen edustaman Winnipeg Jetsin uskotaan hakevan NHL:n pelaajamarkkinoilta ratkaisua puolustuksessaan olevien aukkojen lisäksi kanadalaisseuran ikuisuusongelmaan – kyvykkään kakkossentterin puutteeseen.

Sportsnet listasi seitsemän ehdokasta, joista saattaisi löytyä täyttäjä hyökkäyksen kärkirooleihin. Suomalaisista listalle nousi loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Erik Haula, jonka sopimus Florida Panthersin kanssa umpeutui tähän kauteen.

– Jets tuntee hyvin nopean suomalaishyökkääjän Keskisen divisioonan kohtaamisista Minnesota Wildia vastaan – sekä peleistä Vegas Golden Knightsin kanssa. Vaikka Haula tunnetaan ennen kaikkea roolistaan alemmissa kentissä, on pelaajalla myös hyökkäyspään potentiaalia. Tästä esimerkkinä 29 maalin ja 55 pisteen kausi Vegasissa, Sportsnet kirjoittaa.

Vahvana kahdensuunnan pelaajana Haula toisi ison parannuksen myös Jetsin alivoimapeliin.

– Hän toisi ison buustin jäähyjen tappajana, minkä lisäksi hyökkääjä pystyy pelaamaan sekä kärkikentissä että alemmissa kentällisissä. Haulan hankinta voisi olla seuralta edullinen peliliike, joka mahdollistaisi rahan sijoittamisen puolustukseen, mediajätti arvioi.

Haula tienasi tästä kaudesta 2,75 miljoonaa dollaria. 29-vuotias sentteri pelasi tällä kaudella Carolina Hurricanesin sekä Florida Panthersin paidassa yhteensä 48 runkosarjapeliä tehoin 12+12=24.

Sportsnet nosti Haulan lisäksi potentiaalisiksi kakkossentterikanditaateiksi Anthony Cirellin, Tyler Johnsonin, Phillip Danaultin, Nolan Patrickin, Derick Brassardin sekä seuralle ennestään tutun Paul Statsnyn, jonka sopimus Vegasin kanssa umpeutuu tähän kauteen.