HIFK:n jenkkisentteri paljastaa: Joukkueenjohtaja Jan Lundellilla ”ylimääräinen” tehtävä

© Kuva: Getty Images

HIFK:hon täksi kaudeksi saapunut keskushyökkääjä Alex Broadhurst on sopeutunut muutamassa kuukaudessa jouhevasti suomalaiseen elämänmenoon.

– Olen viihtynyt todella hyvin. Helsinki on hieno kaupunki täynnä historiaa ja hyviä ravintoloita. Ihmiset ovat olleet hyvin ystävällisiä. Olen huomannut, että suurin osa ihmisistä puhuu todella hyvää englantia, mikä auttaa minua. Kaikki on mennyt hyvin tähän asti, Broadhurst avaa Liigan nettisivulla julkaistussa haastattelussa.

27-vuotias jenkkisentteri nostaa esiin myös asian, joka on tuottanut pieniä haasteita. HIFK-päävalmentaja Jarno Pikkarainen vaikuttaa nimittäin antavan ohjeensa ainoastaan suomeksi.

– Alussa oli hieman erilaista. Olen tottunut siihen, että valmentaminen tapahtuu englanniksi, joten siinä oli hieman totuttelua. Monet pelaajat ovat auttaneet kääntämään, ja joukkueenjohtajamme Jan Lundell kääntää paljon minulle ja ruotsalaispelaajille, mitä päävalmentaja sanoo. Se vaati totuttelua, mutta nyt olen tottunut tähän, Broadhurst korostaa.

Urallaan toistaiseksi kaksi NHL-ottelua Columbus Blue Jacketsin väreissä kaudella 2017-18 pelanneen Broadhurstin tulevaisuuden päämäärä on selvä.

– Olen pelannut AHL:ssa 7-8 vuotta. Lopullinen tavoitteeni on kehittyä NHL-pelaajaksi. Ajattelin ottaa hieman erilaisen reitin siihen. Se oli suuri syy tähän, Broadhurst toteaa ja jatkaa:

– AHL on kehitysliiga, jossa nuoret pelaajat saavat mahdollisuuksia, mikä on hyvä heille. Minun kaltaiseni pelaaja tarvitsee jää- ja peliaikaa, ja minun piti päästä pelaamaan huippuliigaan. Liiga on hyvä paikka minulle siinä mielessä. Koronan takia on vielä epävarmaa, että alkaako AHL. Päätöstä tulla tänne ei tarvinnut juurikaan miettiä.