12-1, 12-5, 9-0… – mitä ihmettä tapahtuu? Liigajoukkueen organisaatio järjettömässä vireessä U20 SM-sarjassa

Lahden Pelicansin A-ikäisten kausi U20 SM-sarjassa on ollut alkaneella kaudella oikeastaan järjetön. Joukkue on marssinut voitosta voittoon yhtä 3-5-tappiota lukuun ottamatta varsin poskettomalla tavalla.

Pelicans on pelannut sarjassa kuusi ottelua, ja näissä se on tehnyt ”vaatimattomat” 44 maalia. Maalikeskiarvo ottelua kohden on siis ihmeellinen 7,33.

Pussinokkien jyrän alle ovat jääneet kaikkein tylyimmin Kiekko-Espoo (12-1), HPK (12-5) ja KooKoo (9-0).

Kuten olettaa saattaa, on pistepörssi Pelicansin hallintaa. Sen kärjessä on Aatu Jämsen saldolla 4+12=16. Kakkosena keikkuu Alexander Forslund (6+9=15), nelosena Juuso Heikkilä (6+7=13) ja vielä kuudentenakin Tomi Purmola lukemin 4+8=12.

Vaikka liigajoukkue ei ole tottunut menestymään, on Lahdessa ilmeisen valoisa tulevaisuus. U20-ikäluokka avasi puolivälierät viime keväänä voitolla, kunnes koronavirus pilasi kaiken ja keskeytti kauden. Vuonna 2019 joukkue ylsi pronssiotteluun häviten sen tosin.

LUE MYÖS: 

Huh, mikä asunto! Seiska: NHL-tähti Sebastian Aho osti ökyhuvilan Suomesta

Tyhjennysmyynneillä riehunut Pelicans todisti: Liigan ”merkityksettömillä” peleillä voi olla hurja merkitys – ”On jännittänyt koko viikon – kun sain tietää, sykkeet nousivat”