Suomalaista ylivoimaa! Kaksi tähtinimeä jyrää pörssikärkinä NHL:n pudotuspeleissä

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Chicago Blackhawksin Olli Määttä ovat olleet vihdoin jatkuneen NHL-kauden ykkössuomalaiset. Kumpikin pelaaja keikkuu komeiden pörssien kärkiniminä keskiviikko-torstai-yön kierroksen jälkeen.

Aho johtaa pudotuspelien pistepörssiä kolmen ottelun messevällä saldolla 3+5=8. Edmonton Oilersin Connor McDavid (5+2=7) ja Ryan Nugent-Hopkins (1+6=7) kyttäävät tosin vain pisteen päässä. Kun Aho on koko pörssin kärki, keikkuu hän luonnollisesti myös hyökkääjien pistepörssin ykkösnimenä.

Hänen pistetahtinsa on muutenkin hämmentävä. Ahon pistemäärä on jaetusti viidenneksi eniten paras viidestä -ottelusarjoissa kautta NHL-historian.

Carolina-tähden tehotilaston lukema +5 on sekin koko pudotuspelien paras. Tuon tilaston kärkipaikkaa jakavat raumalaissentterin ketjukaverit Andrei Sveshnikov ja Teuvo Teräväinen.

Myös puolustajien pistepörssi on upeaa luettavaa näin sinivalkoisten lasien läpi. Keulilla on neljällä pinnalla (2+2=4) Määttä. Chicago-pakki on latonut nuo pisteet vain kolmessa pelissä. Kolmessa pisteessä ovat Dallas Starsin Miro Heiskanen ja Ahon joukkuekaveri Sami Vatanen pistein 0+3=3.

LUE MYÖS:
NHL:n jatkopeleissä outo epäkohta – Tuukka Rask kommentoi suoraan: “En välitä tippaakaan siitä”