San Jose Sharks yritti kaupata Teemu Selänteen 2000-luvun alussa – tähän siirto kariutui

© Kuva: Getty Images

Kiekkolegenda Teemu Selänne muistetaan ennen kaikkea Anaheim Ducksin ja Winnipeg Jetsin pelipaidoista, mutta hänen NHL-uralleen mahtui muitakin seuroja. Vuodet 2001-03 Selänne pelasi San Jose Sharksissa.

Kaudella 2002-03 Selänne nakutti seurassa 82 ottelussa tehot 28+36=64. Hänen avustuksestaan huolimatta San Jose ei yltänyt pudotuspeleihin. Suomalaistähden nimi luonnollisesti kiinnosti muita NHL-joukkueita siirtotakarajalla.

New Jersey Devils yritti tosissaan kaapata tuolloin Selännettä. Siirron yksityiskohdat olivat jo lyöty lukkoon, mutta kauppa kaatui lopulta siihen, ettei maalitykki suostunut siirtymään Devils-paitaan. Sovitusta siirtokorvauksesta ei ole varmaa tietoa.

Seuraavana kesänä Selänne pääsi testaamaan NHL:n vapaat markkinat ja päätyi sopimukseen Colorado Avalanchen kanssa.