Perinteikäs Pitsiturnaus on käynnistynyt Raumalla. Elokuun alussa kansan villitsevä kiekkopäivä alkoi tavalliseen tapaan varhain aamulla, kun Tappara ja HIFK kohtasivat jo kello 8.45 alkaneessa ottelussa, jonka vei nimiinsä HIFK maalein 2−1.

Pitsiturnauksen ympärillä on aina omanlaistaan kiekkoromantiikkaa. Hätäisimmät kiirehtivät tuomitsemaan suosikkijoukkueensa kauden menetetyksi jo elokuussa, mutta useimmat ottavat turnauksen vielä huumorilla, kun pelaajat ovat vasta palanneet kesälaitumilta.

Eräs avausottelussa hilpeyttä aiheuttanut kommellus tuli selostamosta, kun turnausta lähettävän SolidSportin selostaja puhui Tapparan ja HIFK:n välisen mittelön ajan ”Santtu Moravčíkista”. Tapparan uusi tšekkipuolustaja Michal Moravčík pelasi Santtu Kinnusen pakkiparina.

Lopulta ottelun viimeisillä hetkillä myös selostaja itse huomasi, että ottelulehtisessä oli virhe nimien kohdalla.

− Ainakin 15 kertaa on tullut Santtu Moravčík ottelun aikana. Moravčíkin nimi kyllä omassakin päässä kalskahtaa slaavilaiselta. Mutta huumorilla tästä selvitään, selostaja nauroi.

Turnausta ja sen tapahtumia ei tietenkään pidä ottaa vakavasti. SolidSportin kommenttiosiossa eräs kommentoija ehti jo arvioida Tapparan uudet tšekkivahvistukset hudeiksi.

Jo avausottelun jälkeen on joka tapauksessa selvää, että HIFK on tulevan liigakauden ylivoimainen mestarisuosikki. Helsinkiläisten Miro Karjalainen lähtee kauteen puolustajien pistepörssin voittajaehdokkaana.