Onko tässä NHL:n pudotuspelien kirkkain suomalaisyllättäjä? Pörssikärki loistaa taas isoissa peleissä – “Toivomme hänen jatkavan samalla tavalla”

© Kuva: Getty Images
Stanley Cup jälleen katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Chicago Blackhawksin Olli Määttä ovat olleet vihdoin jatkuneen NHL-kauden ykkössuomalaiset. Kumpikin pelaaja keikkuu komeiden pörssien kärkiniminä keskiviikko-torstai-yön kierroksen jälkeen.

Aho johtaa pudotuspelien pistepörssiä kolmen ottelun messevällä saldolla 3+5=8.

Myös puolustajien pistepörssi on upeaa luettavaa näin sinivalkoisten lasien läpi. Keulilla on neljällä pinnalla (2+2=4) Määttä. Chicago-pakki on latonut nuo pisteet vain kolmessa pelissä.

Suomalaisten mittapuulla harvinaisesti kaksi Stanley Cupia voittanut Määttä, 25, on ottanut Chicagossa kokemuksellaan roolia. Pakki pelaa jo kuudensia pudotuspelejään (72, 4+21=25, +24).

– Ollilla on kokemusta pudotuspeleistä, ja se on hyvä. Hän on tappanut jäähyjä. Hän on hyvin rauhallinen jäällä, osallistuu hyökkäykseen, mikä on aina bonus, kun on kyse puolustajasta. Hän toimittaa kiekkoja maalille, Blackhawksin päävalmentaja Jeremy Colliton totesi Chicagon edellisen ottelun jälkeen muun muassa NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

LUE MYÖS:
NHL:n jatkopeleissä outo epäkohta – Tuukka Rask kommentoi suoraan: “En välitä tippaakaan siitä”

Joko sama laulu toistuu taas? Suomalaistähtien NHL-porukka lähellä totaalista sulamista – ”Onhan tämä turhauttavaa tällä hetkellä”

Kun Blackhawks johtaa Edmonton Oilers -ottelusarjaa voitoin 2-1, on joukkueella seuraavassa pelissä katkon paikka. Tuo ottelu on ohjelmassa perjantain ja lauantain välisenä yönä.

– Määttä on pelannut hyvin, ja toivomme hänen jatkavan samalla tavalla, luotsi ylisti.

– Meidän on oltava valmiita vastaamaan Edmontonille ja katkaisemaan tämä sarja.

Stanley Cup jälleen katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!