Joko sama laulu toistuu taas? Suomalaistähtien NHL-porukka lähellä totaalista sulamista – ”Onhan tämä turhauttavaa tällä hetkellä”

© Kuva: Getty Images

Nashville Predators on taas lähellä joka kesäistä tuttua kohtaloa – totaalista sulamista. Viime vuosina runkosarjoissa hyvin menestynyt joukkue on toki voittanut lähivuosina konferenssin ja divisioonan mestaruuksia, mutta kirkkain, eli Stanley Cup puuttuu.

Se tuntuu oudolta kaikkiaan kolmeen konferenssi- ja divisioonamestaruuteen (2017-19) nähden.

Suomen aikaa keskiviikon ja torstain välisenä yönä joukkue masentui Arizona Coyotes -vahti Darcy Kuemperin takia. Preds ampui avauserässä peräti 19 kutia, mutta tilanne oli kojoottipaidoille ensimmäisellä tauolla 1-0.

– Onhan tämä turhauttavaa tällä hetkellä, Nashville-kippari Roman Josi myöntää joukkueen kotisivuilla.

– Etenkin avauserässä tuntui, että pelasimme todella hyvin. Loimme paikkoja, meillä oli laukauksia, meillä oli hyökkäysalueaikaa. Emme tehneet maalia, mutta oli se hyvä erä, kapteeni uskottelee.

Pudotuspeleissä vain tulokset merkitsevät – hyvällä pelaamisella ei siis ole merkitystä, jos tulostaulu näyttää mollivoittoista lukemaa.

– Nyt mietittynä toivon vain, että onnistuisimme maalaamaan, Josi manaa 1-4-tappion jälkeen.

Arizona johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1.

Nashvillen tie nousi reilut vuosi sitten pystyyn 1. kierroksella, kesällä 2018 2. kierroksella ja kesällä 2017 se taipui vasta Cup -finaaleissa Pittsburgh Penguinsille. Edellisen kerran Preds on jäänyt runkosarjaan talven 2013-14 päätteeksi.

– Olemme kovassa ottelusarjassa, ja nyt vain kaverin vahti teki valtavia torjuntoja, Preds-luotsi John Hynes sanoo.

– Kyse ei ole turhautumisesta, vaan haasteista, jotka jatkuvat. Nyt on löydettävä keinoja, energia on keskitettävä oleelliseen.

Neljännestä pelistä Pekka Rinteen, Juuse Saroksen ja Mikael Granlundin Predatorsin on kairattava voitto, tai muuten kausi päättyy liian aikaisin – taas.

LUE MYÖS:
NHL:n jatkopeleissä outo epäkohta – Tuukka Rask kommentoi suoraan: “En välitä tippaakaan siitä”