Suomalaiset NHL-pelaajat ovat ottaneet taalaliigan käynnissä olevissa pudotuspeleissä roolia poikkeuksellisen laajasti ja isosti Dallas Starsin Miro Heiskasen, Colorado Avalanchen Mikko Rantasen ja aiemmin Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon johdolla.

Sinivalkoisten väkevä kiekkovire on näkynyt kaikkein parhaiten maalintekijätilastossa. Kun NY Islandersin Leo Komarov napsautti ”kotijoukkueelle” syksyn ensimmäisen osumansa, eli 2-1-maalin sunnuntaiyönä 3-1-voitossa, kasvoi suomalaisten maalintekijöiden määrä taalaliigan pudotuspeleiessä jo peräti 13:een. Se on isoin summa kaikki pudotuspelit huomioiden koko 2000-luvulla!

Nuo 13 pelaajaa ovat Colorado Avalanchen Mikko Rantanen (5) ja Joonas Donskoi (3), Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi (4), Joel Armia (3) ja Artturi Lehkonen (1), Dallasin Heiskanen (3), Esa Lindell (1) sekä Roope Hintz (1), Chicago Blackhawksin Olli Määttä (3), Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen (3) ja Aho (3) sekä Florida Panthersin Erik Haula (1) ja Aleksander Barkov (1).

Kuluvan vuosituhannen pudotuspeleissä suomalaisten maalareiden määrä on ollut kaikkea mahdollista kahdesta nykyiseen 13:een. Edellinen ennätys oli viime keväältä (11), pohjanoteeraus on kauden 2011-12 kaksi maalintekijää. Silloin Florida Panthersin Sean Bergenheim (3) ja Philadelphia Flyersin Kimmo Timonen (1) maalasivat yhteensäkin vain neljästi.

LUE MYÖS:
Bruinsin pelaaja sortui älyttömään sikailuun – selitti nyt taklaustaan: “Minulla ei ollut aikomusta laittaa kaveria jäähän tai loukkaannuttaa ketään”