NHL-toimittaja: Winnipeg Jets metsästää järisyttävää vahvistusta – ”Olisi rohkea veto”

© Kuva: Getty Images

Hallitsevan Stanley Cup -mestarin St. Louis Bluesin GM:llä Doug Armstrongilla on edessä suuria haasteita ensi kauden joukkueen kokoamisessa.

Bluesin merkittävin tehtävä on saada joukkueen kapteenin ja alakerran ylivoimaisen kärkinimen Alex Pietrangelon nimi jatkopaperiin.

Sportsnetin toimittaja Ken Wiebe näkee, että Pietrangelon leiri tavoittelee lokakuussa alkavissa jatkosopimusneuvotteluissa jopa 9-10 miljoonan dollarin vuosipalkkaa.

Bluesin on lähes mahdotonta vastata tähän pyyntöön, sillä heidän puolustukseen on kiinnitetty jopa 16,5 miljoonaa dollaria. Tähän ole laskettu sopimuksensa päättävän Vince Dunnin tulevaa jatkosopimusta.

Wieben mukaan on lähes varmaa, että Armstrongin täytyy tehdä isoja ratkaisuja, jos Pietrangelo tosiaan halutaan pitää St. Louisissa.

– Justin Faulkin 45,5 miljoonan dollarin sopimuksen ja Marco Scandellan 13,1 miljoonan dollarin sopimuksen takia Bluesin on tehtävä iso vaihtokauppa, jotta seura saa palkkakattoonsa tilaa Pietrangelolle, Wiebe kirjoittaa.

Bluesin suurin ongelma ei kuitenkaan ole tiukka tilanne palkkakaton kanssa, vaan joukkueen kärkimiesten suhteellisen taloudelliset sopimukset.

– Bluesille isoin ongelma on joukkueen palkkojen rakenne, sillä heillä ei ole yhtään pelaajaa, joka tienaisi yli 7,5 miljoonaa dollaria. Vain Vladimir Tarasenko ja Ryan O’Reilly pääsevät tähän lukemaan, Wiebe avasi.

Bluesin ja Pietrangelon haastavaa tilannetta seuraa tällä hetkellä varmasti useat NHL-seurat. Wieben mukaan yksi mahdollisista tähtipuolustajaa metsästävistä joukkueista on Winnipeg Jets.

– Jetsin nykyisen kilpailukykyisyyden takia heillä ei ole mahdollisuutta tarjota korkealla palkalla varustettua pitkäkestoista sopimusta, jota Pietrangelo tavoittelee, Wiebe huomautti.

Jetsin vahvuus on se, että he pystyvät tarjoamaan Pietrangelolle kilpailukykyisen joukkueen pariksi kaudeksi.

– Kun Dustin Byfuglienin 7,6 miljoonan dollarin palkka sekä Dmitri Kulikovin 4,33 miljoonan dollarin palkka saadaan pois rasittamasta Jetsin palkkakattoa, on heillä yhtäkkiä mahdollisuus tarjota merkittävää sopimusta Pietrangelolle, Wiebe arvelee.

– Ehkä Pietrangelo voisi harkita Jetsi tarjoamaa kaksivuotista sopimusta, joka takaisi 20 miljoonaa dollaria? Pietrangelon kaltaisen pelaajan hankkiminen olisi rohkea veto, ja se tekisi Jetsistä oikean mestaruussuosikin seuraavaksi kahdeksi kaudeksi, Wiebe jatkoi.