Arizona Coyotes-hyökkääjä Taylor Hall on saavuttanut kymmenen kautta kestäneellä NHL-urallaan jo henkilökohtaista menestystä.

Edmonton Oilersin kesän 2010 NHL-draftissa koko tilaisuuden ykkösenä nappaama Hall palkittiin esimerkiksi kauden 2017-18 päätteeksi koko taalaliigan arvokkaimman pelaajan Hart Trophylla. Samalla sesongilla 28-vuotias kanadalainen paukutti myös NHL-uransa ennätyspinnat, kun 76 ottelussa syntyi peräti 93 (39+54) täppää.

Huipputaitava laituri on kuitenkin pelannut toistaiseksi ainoastaan 14 taalaliigan pudotuspeliä.

Tähän epäkohtaan Hall aikookin tarttua. Laiturin aikoinaan Oilersin kanssa solmima seitsenvuotinen diili on nyt paketissa ja Hallista tulee ensimmäistä kertaa urallaan rajoittamaton vapaa agentti.

– Uskon rehellisesti, että kaikki (tulevassa sopimuksessa) liittyy vain voittamiseen, Hall toteaa NHL.comille antamassaan haastattelussa.

Raha ei Hallin mukaan ole tulevan kontrahdin pääasia varsinkaan, sillä tähti ymmärtää, etteivät palkat tule mitä todennäköisimmin olemaan samalla tasolla, kuin niiden vielä ennen koronaviruspandemiaa arveltiin olevan.

– Mielestäni meille maksetaan tästä pelistä suuria summia, katsotaan mitä tulee tapahtumaan, Hall pohtii ja jatkaa:

– Ollakseni rehellinen, kun tulee ensimmäistä kertaa vapaaksi agentiksi, ei oikein tiedä mitä odottaa. Se ei ole jotakin, mitä tapahtuu joka vuosi.

Joulukuussa Coyotesiin New Jersey Devilsistä saapunut Hall summasi NHL:n runkosarjassa 65 ottelussa 52 (16+36) tehopistettä. Yhdeksän pudotuspelin saldo oli 2+4=6.

Coyotesin kausi päättyi NHL:n pudotuspelien avauskierroksella Colorado Avalanchea vastaan voitoin 1-4.