Nathan MacKinnon jatkaa ällistyttävissä liekeissä – pisti nyt sekä Avalanchen että NHL:n historiaa uusiksi

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen Nathan MacKinnon pisti historiankirjoja uuteen uskoon NHL:ssä viime yönä yllettyään taas pisteille pudotuspeliottelussa. Kanadalainen saalisti Dallas Starsia vastaan playoffien kolmannen vaiheen kolmannessa pelissä tehot 0+2=2.

Kun kanadalaissentterin pisteputki on jatkunut läpi pudotuspelien, ja se käsittää nyt jo 11 ottelua, menivät sekä Coloradon että NHL:n historiat uusiksi. Putki on Avsin ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin seurahistorian pisin pudotuspeleissä.

Maailmanmestari on lisäksi 11:s pelaaja NHL:ssä, joka on pystynyt pudotuspeleissä vähintään 11:n pelin pisteputkeen.

Coloradon ykkösketjun johtaja syötti Suomen aikaa varhain torstaiaamuna pelatussa ottelussa joukkueensa 1-3-johtomaalin ja 4-4-tasoituksen. Avs voitti Dallasin 6-4 ja kavensi paras seitsemästä -systeemillä pelattavan ottelusarjan voitot 1-2:een.

LUE MYÖS:
Mikko Rantasen kyky sai asiantuntijan kehut – moni ei kykene vastaavaan? “Lista on todella lyhyt”