Moni NHL:n seuraaja muistaa Chicago Blackhawksin yhtenä viime vuosikymmenen dynastianana. Joukkue voitti vielä viisi vuotta sitten mestaruuden, mutta toisaalta edellisen kerran se pelasi pudotuspeleissä keväällä 2017.

Nyt joukkue on tekemässä ilmeisesti paluuta menestyjäksi – tai ainakin se aloitti pudotuspelien avausvaiheen vakuuttavasti kaadettuaan Edmonton Oilersin 6-4.

– Tämä tuntuu erittäin hyvältä. Saimme tärkeän voiton, joka antaa meille itseluottamusta jatkoon. Tässä nähtiin, että pudotuspeleissä voi tapahtua mitä vain, Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews hehkutti muun muassa NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Runkosarjassa dominoineet Leon Draisaitl (1+2) ja Connor McDavid (1+2) olivat toki taas iskussa, mutta nyt he eivät kahdestaan pystyneet vastaamaan Chicagon vahvaan joukkuepanokseen.

– Tämä oli hyvä ensimmäinen ottelu, ja teimme juuri niitä asioita, joita meidän pitikin tehdä. Ottelun alku ei mennyt suunnitelmamme mukaan, mutta tulimme nopeasti takaisin ja saimme pelin hallintaamme, Blackhawksin päävalmentaja Jeremy Colliton näki.

– Olimme viisikkopelissä parempia ja teimme todella hyvää työtä. Odotamme kuitenkin Oilersin parantavan, ja meidän täytyy pystyä vastaamaan siihen, hän lisäsi.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran Suomen aikaa tiistaiaamuna.