Mikko Rantanen nöyryytti Miro Heiskasta urakalla – Stars-luotsi kommentoi suomalaissensaation karua iltaa: “Meillä oli kiekko hallussa, mutta mokasimme…”

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen ja Dallas Starsin välinen NHL:n pudotuspelisarja sai varhain torstaiaamuna suomalaisittain eeppisiä piirteitä Mikko Rantasen ja Miro Heiskasen välien selvittelyiden takia.

Nyt pidemmän korren vei ensiksi mainittu – ja urakalla. Colorado voitti 6-4 ja pudotuspelien viidennessä maalissaan, 4-4-osumassa Nousiaisten timantti nöyryytti pahasti sekoillutta Heiskasta. Dallas-pakki lähti nostamaan jalalla, mutta avaussyöttö meni pahasti mönkään ja sen jälkeen pelaaja vielä kaatui keskialueella.

Lisäksi pelin lopussa Rantanen lähetti nuorempansa maata kiertävälle radalle kovalla pommilla. Pudotuspelien komeetta Heiskasen tehotilasto jäi karuihin lukemiin -3.

Stars nousi draamassa siis 1-3-tilanteesta tasoihin ladottuaan päätöserässä kolme maalia tiuhaan. Colorado vastasi kuitenkin itse kolmella osumalla ja voitti.

Vaikka Starsin rupeamaa voisi kutsua kaiken jälkeen totaaliseksi romahdukseksi, ei joukkueen valmennuksesta vastaava Rick Bowness koe asiaa näin. Hän kertoo Dallasin sivuilla, että kyseessä on vain jääkiekko – Dallasin sulamisineen ja Heiskasen miinuskolmosineen.

– Lätkässä tapahtuu asioita. Kaverin neljännessä maalissa meillä oli kiekko hallussa, mutta mokasimme. He tekivät tästä hienon pelin, tämä on jääkiekkoa. On asioita, joita emme pysty hallitsemaan.

– He tekivät hyvän pelin ja saivat meidät maksamaan hintaa.

Ottelusarja on Dallasille tappiosta huolimatta 2-1. Sinivalkoisten lasien läpi erittäin mielenkiintoiseksi muovautunut sarja jatkuu perjantaiaamuna.

LUE MYÖS:
Esa Lindellin huikea uroteko puhuttaa, suomalaistähti jäi jalkoihin: ”Häntä ei kumottu millään – se oli puhdasta päättäväisyyttä”

Nathan MacKinnon jatkaa ällistyttävissä liekeissä – pisti nyt sekä Avalanchen että NHL:n historiaa uusiksi

Mikko Rantasen kyky sai asiantuntijan kehut – moni ei kykene vastaavaan? “Lista on todella lyhyt”