Kanadalainen mediajätti Sportsnet uskoo Kärppien Liiga-miehistössä kauden aloittavan Jesse Puljujärven siirtyvän NHL:ään taalaliigan harjoitusleirien käynnistyessä näillä näkymin marraskuussa.

Kanavan arvostettu NHL-toimittaja Mark Spector uskoo Oilersin GM Ken Hollandin yrittävän sorvata jatkosopimuksen Puljujärven leirin kanssa niin, että suomalainen hakisi ensin pelituntumaa kotimaan Liigasta ja siirtyisi kauden alla takaisin Pohjois-Amerikkaan.

– Holland yrittää todennäköisesti kiinnittää Puljujärven noin miljoonan dollarin vuosipalkalla sekä lupauksella siitä, että pelaaja kaupataan toisaalle siinä tapauksessa, ettei hänen pelinsä lähde rullaamaan Edmontonissa, Spector arvioi.

– Voi olla, että yhden Suomessa vietetyn kauden jälkeen Puljujärvi palaa uuden päävalmentajan ja GM:n alaisuudessa pelaavaan Oilersiin ja löytää itsensä Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin laidalta. Näin voi tapahtua, joskin realistisempi vaihtoehto voisi olla se, että Holland hankkii kokeneen kolmossentterin, joka auttaa Puljujärveä kehittymään NHL-tason pelaajaksi.

– Hän osallistuu parhaillaan Kärppien harjoitusleirille ja iskee maaleja harjoituspeleissä. Hänellä on Liiga-sopimuksessaan pykälä, joka mahdollistaa lähdön NHL:ään missä vaiheessa tahansa ennen Euroopasta tulevien pelaajien siirtotakarajan umpeutumista. Lopputulema on, että odotamme Puljujärven allekirjoittavan NHL-sopimuksen ja palaavan Oilersiin harjoitusleirien alkaessa, Spector uskoo.

Puljujärven kannalta tilanne on herkullinen. Mikäli 22-vuotias laitahyökkääjä ei pääse yhteisymmärrekseen paluustaan Edmontoniin, odottaa miestä iso rooli Kärppien hyökkäyksessä. ”Pulju” valittiin hiljattain Kärppien tulevan kauden kapteenistoon.