Kanadalainen Sportsnet listasi NHL:n syksyn kuumimmat vapaat pelaajat, joiden allekirjoituksista taistellaan ankarasti kauden päätyttyä. Listalle nousi myös kolme suomalaista.

Sijalla 11 Emily Sadlerin näkemyksen mukaan on Nashville Predatorsin Mikael Granlund. 28-vuotias Granlund ei päässyt Predatorsissa koskaan Minnesota Wild -vuosiensa tasolle. Viime kaudella 63 ottelua tuottivat pisteet 17+13=30.

– Granlund voisi olla vahva kandidaatti lyhyempään sopimukseen, jotta hän saisi pelintekotaitonsa taas esiin, Sadler arvelee.

Sijalle 14 Sadler listaa Carolina Hurricanesin Sami Vatasen. 29-vuotias Vatanen ehti pelata uudessa seurassaan vain kesän pudotuspelit, mutta on jälleen vaihtamassa maisemaa.

Puolustaja teki runkosarjassa New Jersey Devilsille 5+18=23 pistettä 47 ottelussa, mutta Hurricanesissa alakerta on niin vahva, ettei Vatanen ole heille lainkaan korvaamaton.

– Loukkaantumiset ovat estäneet häntä pelaamasta koskaan täyttä kautta, mikä vaikuttaa hänen seuraavaan sopimukseensa, Sadler muistuttaa.

Florida Panthersin Erik Haula löytyy listan sijalta 18. 29-vuotias Haula on niin ikään vaihtanut joukkuetta tiheään. Viime kaudella Panthersissa hän pelasi vain seitsemän runkosarjaottelua ja neljä pudotuspeliä.

Alkukausi Hurricanesissa tuotti 41 otteluun tehot 12+10=22.

– Ei ole epäilystäkään, että Haula on ollut rakastettu ja arvokas jäsen jokaisessa joukkueessa, jossa hän on pelannut, Sadler vakuuttaa.

Sadlerin listan kärkikolmikon muodostavat Alex Pietrangelo, Taylor Hall ja Braden Holtby.