Washington Capitalsin venäläistaituri Ilja Kovaltshukin yritys päästä niin sanotun kolmen kullan klubin (olympiakulta, maailmanmestaruus, Stanley Cup) jäseneksi murskaantui tänä vuonna jo NHL:n pudotuspelien avauskierroksella.

New York Islanders pudotti 2018 mestaruutta juhlineen Capitalsin selvästi voitoin 4-1.

37-vuotias Kovaltshuk siirtyi Caps-paitaan unelmansa perässä siirtotakarajalla helmikuun lopussa Montreal Canadiensista, koska tuossa vaiheessa Canadiens vaikutti jäävän jatkopelien ulkopuolelle.

Venäläisässän rooli ja tehot uudessa joukkueessaan jäivät pudotuspeleissä erittäin vaatimattomiksi ja Islanders-sarjaa edeltävät sijoituspelit mukaan lukien ”Kovyn” saldo oli kahdeksassa ottelussa vain yksi syöttöpiste.

Kovaltshukin takavuosien joukkuetoveri, aikoinaan yli 1000 NHL-ottelua omalla urallaan pelannut puolustajalegenda Aleksei Zhitnik ei halua kuitenkaan tyrmätä laiturin esityksiä.

– Tiedän hänen (Kovaltshuk) olevan vahva ja kunnianhimoinen luonne. Washingtonissa hänelle oli kuitenkin tarjolla ainoastaan sivurooli kolmos-nelosketjussa. Ehkä seurajohto hankki hänet lähinnä ylivoimapeliä varten, mutta sitten kysymys kuuluukin, mikseivät valmentajat antaneet hänelle vastuuta, Zhitnik pohti Russia-Hockey.ru -sivustolle.

Ex-puolustajan mukaan jälkiviisaasti voi todeta, että Kovaltshukin olisi kannattanut pysyä Canadiensissa.

– Koronaviruspandemia sekoitti kaiken, Montreal ei ollut menosssa pudotuspeleihin ja Capitalsia pidettiin yhtenä suosikeista. Kovaltshuk otti riskin saavuttaakseen unelmansa, mutta nyt on selvää, että siirto oli virhe. Kun playoffsit laajenivat 24 otteluun, niin Montreal pysyi mukana lopulta hieman Capsia pidempään ja Kovaltshuk – yksi johtavista pelaajista Montrealissa – muuttui Capitalsissa alaketjujen jyräksi, eikä saanut tehoja aikaan, Zhitnik pohti.

Kovaltshukilla ei vielä toistaiseksi ole sopimusta tulevalle kaudelle. Zhitnik heittää ilmaan jo aiemmin rapakon takana keskustelua herättäneen mahdollisuuden paluusta Montrealiin.

– Aika Montrealissa sujui oikein hyvin, joten en yllättyisi, jos Canadiens tarjoaisi Kovaltshukille sopimusta. Nuori joukkue tarvitsee paria-kolmea kokenutta pelaajaa riveihinsä, joten virhe on mahdollista korjata, Zhitnik päättää.