HPK valitsi kipparinsa – rooliin täysin uusi nimi: “Olen tosi otettu tästä kunniatehtävästä”

© Kuva: Juha Tamminen

Jääkiekon hallitseva suomenmestari HPK tiedottaa nettisivuillaan, että seura on valinnut kapteenikseen ensi kaudeksi Markus Nenosen. 27-vuotias peluri saa rintapieliinsä C-kirjaimen ensimmäistä kertaa koskaan.

– Olen tosi otettu tästä kunniatehtävästä. Uran varrella olen saanut nähdä hienoja kapteeneita, joista hyvä ottaa mallia myös omaan toimintaan. Meillä on hyvä kapteenisto, löytyy kokemusta ja nuoruutta. Hieno tilanne joukkueessa, että meiltä löytyy monia johtavia pelaajia, pelaaja sanoo seuran kotisivuilla.

Varakapteeneina toimivat Jere Innala ja uudet kasvot Jesse Mankinen sekä Ville Koistinen.

Nenonen aloittaa kolmannen kautensa HPK:ssa. Hän on edelleen edellisen Suomen mestaruuden ratkaisija keväältä 2019, jolloin pelaaja upotti ratkaisevan seitsemännen pelin jatkoerässä kiekon Kärppien reppuun.

Kerholuotsi Matti Tiilikainen kertoo, että HPK haki kapteenistoon esimerkillisyyttä, kerholaisuutta, kokemusta ja tietynlaista näkemystä.

– Markus oli meille kovin luontainen valinta, sillä hän on ottanut hienoja kehitysaskelia HPK:ssa ja osoittanut johtajuutta jo kesän aikana. Mielestämme hän on arvoisensa valinta historialliseen joukkoon hienoja HPK-kapteeneja.

Hallitseva mestari aloittaa kiekkokautensa huomenna torstaina Hämeenlinnassa, jossa vastaan asettuu SaiPa.

LUE MYÖS:
Tappara kiinnitti viime kauden tehopelaajan erikoisella sopimuksella – lähtö ulkomaille edessä?

MTV: Liigasta tuttu maajoukkuemies lyö hokkarit naulaan – uusi aluevaltaus pitää kiekon parissa: ”Saimme hämmennystä aikaan”