Esa Tikkanen pehmentää IS-haastattelunsa nostattamaa kohua: ”En ollut kunnolla perillä Valko-Venäjän tilanteesta”

© Kuva: Ilari Savonen
Stanley Cup katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Kiekkolegenda Esa Tikkanen pehmentää Twitter-tilillään kohua herättäneitä Valko-Venäjä-lausuntojaan Ilta-Sanomille antamassaan haastattelussa.

Viisinkertainen Stanley Cup-voittaja totesi lehdelle, ettei Valko-Venäjän nykytilanteen pitäisi vaikuttaa millään tavalla ensi kevään MM-kisoihin.

– Myönnän että en ollut kunnolla perillä Valko Venäjän tilanteesta kun toimittaja siitä kysyi. Tarkoitus oli puhua jääkiekosta ei poliitiikkaa. Oon edelleen sitä mieltä että urheilua ja poliitiikkaa ei pitäisi sekoittaa, Tikkanen toteaa päivityksessään ja jatkaa:

– Nyt tiedän paremmin tilanteen vakavuuden ja totta kai kansaa pitää kuunnella! Jääkiekko tosi iso ja yhdistävä asia Valko-Venäjällä joten toivon että asiat saadaan siellä kuntoon ja MM-kisat pelattua.

Tuleva MM-turnaus on tarkoitus järjestää Valko-Venäjällä ja Latviassa, mutta asiaa ovat viime aikoina mutkistaneet Valko-Venäjällä käynnissä olevat mielenosoitukset, jotka alkoivat reilu viikko sitten järjestettyjen presidentinvaalien jälkeen. Maan oppositio syyttää istuvan presidentin Aleksandr Lukashenkon voittaneen vaalit vilpillisesti.

Latvian pääministeri Krisjanis Karins on jo kertonut, ettei maa voi tapahtumien vuoksi järjestää kisoja yhdessä Valko-Venäjän kanssa.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF) on tarkoitus käsitellä pattitilannetta syyskuun kokouksessaan. (Lue lisää täältä)

Stanley Cup katkolla! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!