Boston Bruinsin Jaroslav Halak astuu isoihin saappaisiin Tuukka Raskin vetäydyttyä NHL:stä kesken pudotuspeleihin. 35-vuotias slovakialainen käsittelee asiaa varsin rauhallisin sanakääntein esimerkiksi NHL:n suomenkielisillä nettisivuilla.

– Elämässä on jääkiekkoa tärkeämpiäkin asioita, ja hänen on oltava nyt kotonaan. Tuen hänen päätöstään, ja nyt yritän vain auttaa joukkuettani parhaani mukaan, kaksinkertainen Jennings Trophy -voittaja (vähiten päästettyjä maaleja) hymähtää.

Bruinsin päävalmentaja Bruce Cassidykään ei mene paniikkiin, vaikka yksi taalaliigan parhaista vahdeista lähti pois kesken kauden tärkeimpien pelien.

– Emme muuta pelitapaamme maalivahdin perusteella. Tiedämme viime vuosien pohjalta, että ”Jaro” on hyvä maalivahti. Ongelma on, että hän ei ole pelannut paljoa. Siksi halusimme auttaa häntä parhaamme mukaan pääsemään peliin sisään.

Boston johtaa Carolina Hurricanes -sarjaa voitoin 2-1.

– Tämä joukkue yrittää aina löytää keinot voittaa, ja tämä ottelu oli siitä uusin esimerkki, Halak sanoi aiemmin viitaten joukkueensa edelliseen voittoon, joka oli seurausta etenkin kenttäpelaajien vahvalta vaikuttaneesta itseluottamuksesta.

Itseluottamusta luodaan Halakinkin niskaan.

– Kaikki tietävät Jaroslavin kyvyt, ja nyt saattaa olla hänen vuoronsa pelata upeat pudotuspelit. Yksikään joukkue ei menesty ilman huippumaalivahtia. Viime vuonna Tuukka oli loistava, ehkä nyt on Jaron vuoro, Cassidy kuittaa.

Slovakialaisella on nyt elämänsä tilaisuus juhlia Stanley Cupia ykkösvahtina, sillä Bruins kuuluu eittämättä mestarisuosikkien kastiin.