Ällistyttävän pelin torjunut Joonas Korpisalo toipui aiemmasta nöyryytyksestä – ”Tosiasia on se, että emme olisi lähelläkään tätä ”kuplaa” ilman maalivahtejamme”

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin porilaisvahti Joonas Korpisalo nousi maanantain vastaisena yönä valtavaan rooliin, kun hänen edustamansa joukkue marssi NHL:ssä pudotuspelien toiseen vaiheeseen.

Columbus kaatoi Toronto Maple Leafsin 3-0 ja voitti joukkueiden välisen ottelusarjan voitoin 3-2. Leijonissakin torjunut vahti otti ratkaisupelissä kiinni kaikki 33 kutia.

– Korpisalo oli uskomaton. Hän otti isoja torjuntoja tärkeillä hetkillä, päävalmentaja John Tortorella ylistää NHL:n suomenkielisen sivuston mukaan.

Korpisalo nousi nollapelillä harvinaiseen kastiin NHL:ssä. Suomalainen on nimittäin vasta kahdeksas eri maalivahti, joka on torjunut kaksi nollapeliä paras viidestä -systeemillä pelattavissa ottelusarjoissa. Kolmella voitolla poikki menevät sarjat ovat taalaliigassa harvinaisia, mutta yhtä kaikki: Edellisen kerran vastaavaan on pystytty vuonna 1983 Buffalo Sabresin Bob Sauven toimesta.

Tempun kovuutta korostaa se, että aiemmin Korpisalo oli tulitettu vaihtoon Toronton toimesta 0-3-tappiotilanteessa. Nyt Elvis Merzlikins oli kuitenkin vaihdossa.

– Minulle kerrottiin lauantaina, että pelaan sunnuntaina. Nollapeleillä ei ole niin väliä, nämä ovat isoja pelejä, ja jätkät pelasivat upeasti edessäni. Kun jokainen taistelee kovaa, haluaa itsekin pelata hyvin ja tehdä isoja torjuntoja.

Columbus kohtaa seuraavaksi Tampa Bay Lightningin, eikä joukkueen NHL-kupla puhjennut. Seuraavan kierroksen jatkopaikka irtoaa normaaliin tyyliin neljällä voitolla.

– Olimme ennen tätä kautta huolissamme, kun (Sergei) Bobrovski lähti joukkueestamme. Tosiasia on se, että emme olisi lähelläkään tätä ”kuplaa” ilman maalivahtejamme, Tortorella ylistää.

LUE MYÖS:
Ykköstähti Joonas Korpisalolta häikäisevä esitys kuolemanpelissä – torjui nollapelin ja itsensä historiakirjoihin

Tuukka Raskin Bruinsilta heikko esitys pudotuspelien lohkovaiheessa – ”Ruosteen ravistamisotteluita – aloitamme nyt oikean lätkän”

Taalaliigaan varattu suomalaislupaus nostamaan syvälle vajonnutta NHL-laumaa kohti parempaa? Asiantuntijat ihmeissään stepeistä: ”Johti joukkueemme pakistoa”