NHL:n pudotuspelien alku häämöttää jo enää viikon päässä, mutta Columbus Blue Jackets-päävalmentaja John Tortorella vaikuttaa olevan hyvin huolissaan joukkueestaan.

Kuumaverinen luotsi ei ole ollut viime päivinä tyytyväinen ryhmänsä tekemiseen.

Tortorella pettyi näkemäänsä jo alkuviikosta ja torstaina hän keskeytti harjoitukset, kutsui pelaajat koolle, ja antoi näiden sisäpiiritoimittaja Aaron Portzlinen mukaan kuulla kunniansa.

Sportsnetille antamissaan lausunnoissa piiskuri vaatii varsinkin muutamilta pelaajiltaan ryhtiliikettä.

– En ole aivan varma saammeko avainhenkilöiltämme täydellistä keskittymistä, kyseesä on pari-kolme jätkää, aika tärkeitä pelaajia, Tortorella latasi ja jatkoi:

– Muutamien kavereiden onnistuminen on elintärkeää meille, jotta voitamme ottelusarjan ja en usko heidän olevan tällä hetkellä valmiita.

Päänvaivaa on tuottanut myös tiukka maalivahtitilanne. Aloittavan veskarin paikasta kamppailevat Joonas Korpisalo ja latvialaisvahti Elvis Merzlikins, mutta runkosarjassa hienoja otteita esittäneellä tandemilla ei ole harjoituksista kantautuneiden raporttien mukaan ollut viime aikoina aivan paras vireensä.

Korpisalo päästi alkuviikosta parissa sisäisessä harjoitusottelussa taakseen yhteensä peräti 13 osumaa, eivätkä Merzlikinsin näytöt perjantaina eivät olleet juurikaan paremmat: taakse meni peräti 11 kiekkoa.

Tortorella vaikuttaisi piikittelevän epäsuorasta ainakin Korpisaloa.

– Emme ole kovinkaan innoissamme 13 (päästetystä) maalista, Tortorella totesi ja jatkoi:

– Meidän on vielä ratkaistava kumpi aloittaa (pudotuspeleissä).

Blue Jackets kohtaa ainoassa harjoitusottelussaan ennen tosipelejä perjantaina 31.heinäkuuta Boston Bruinsin ja aloittaa NHL:n pudotuspelit Toronto Maple Leafsia vastaan jo pari päivää myöhemmin 2.elokuuta.