Vancouver Canucksin nuori ruotsalaistähti Elias Pettersson on osoittanut jo kykynsä maailman kovimman kiekkoliigan runkosarjapeleissä.

Kahdella ensimmäisellä NHL-runkosarjakaudellaan Pettersson takoi lähes identtiset tehot. Kaudella 2018-19 saldo oli 71 ottelussa 66 (28+38) tehopistettä ja kuluneella, koronaviruksen keskeyttämällä sesongilla 68 ottelussa samat 66 (27+39) pinnaa.

Ennen pian edessä olevia NHL:n pudotuspelejä osa asiantuntijoista epäilee silti, pystyykö heiveröinen ruotsalainen tehoilemaan myös niissä. Petterssonilla on arvioihin selvä vastaus.

– Olen aina pyrkinyt ajattelemaan positiivisesti ja kun ihmiset epäilevät onnistumistani koska olen liian pieni, niin olen kuullut sitä koko elämäni. Olen vain aina yrittänyt todistaa heidän olevan väärässä ja näyttää, että pystyn pelaamaan, Pettersson toteaa Sportsnetille ja jatkaa:

– Olen aina pitänyt haasteista ja halunnut olla se kaveri, joka auttaa joukkuetta voittamaan. Olen myös ollut se pelaaja, jolta odotetaan pisteitä.

Vancouver aloittaa urakkansa 2.elokuuta, kun se kohtaa pudotuspelin karsintakierroksella Minnesota Wildin. Jatkoon selviää kolmella voitolla.