NHL-seura otti kantaa kohukeskusteluun: Ikoniseen logoon ei ole luvassa muutoksia!

© Kuva: Getty Images

Chicago Blackhawks on ottanut kantaa ympärillään velloneeseen rasismikeskusteluun seuran logosta ja nimestä.

1926 perustetun Blackhawksin logossa on ollut alusta lähtien Amerikan alkuperäisasukkaan pää ja nimi on peräisin 1800-luvun alkuperäiskansan heimopäälliköltä.

Muutoksia niin nimeen kuin logoonkaan ei seuran mukaan ole luvassa.

– Chicago Blackhawksin nimi ja logo symboloivat tärkeää ja historiallista henkilöä, Illinoisin Sauk- ja Fox-heimojen Mustaa Haukkaa (Black Hawk), jonka johtajyys ja elämä inspiroivat Amerikan alkuperäisväestöä, veteraaneja, sekä suurta yleisöä, Blackhawks toteaa tiedotteessaan ja jatkaa:

– Me juhlimme Mustan Haukan perintöä tarjoamalla jatkuvaa kunnioitusta alkuperäisten amerikkalaisten kulttuuria, traditioita ja tukea kohtaan, sekä mahdollistamalla keskustelun paikallisten, sekä kansallisten alkuperäiskansojen välillä.

Blackhawks painottaa ymmärtävänsä, että kunnioituksen ja halventavuuden välinen raja on tässä tapauksessa hyvin ohut ja kiittää muita vastaavassa tilanteessa olevia joukkueita siitä, että nämä ovat kiinnittäneet asiaan huomiota ja pohtineet sitä omalta osaltaan.

Yhdysvaltain eri lajien ammattilaissarjojen osalta rasismikeskusteluissa eniten on pinnalla ollut amerikkalaisen jalkapalloliiga NFL:n Washington Redskins, jonka nimeä on vaadittu muutettavaksi jo vuosia. Redskins kertoi aiemmin tekevänsä asiasta nykytilanteen vuoksi täydellisen arvioinnin.

Samanlaisiin toimenpiteisiin on kertonut ryhtyvänsä myös baseball-joukkue Cleveland Indians.


Colorado Avalanche voittoon – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Casino Winnerille ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ ennakkoveto Avalanchen 1×2 -voitolle.
3. Jos Avalanche voittaa, saat normaalin voittosi lisäksi 50€ bonusrahaa.