NHL-pomolta täystyrmäys: Tämä ei riitä syyksi suomalaisvahdin peluutukseen pudotuspeleissä – ”Nyt ei ole oikea hetki”

© Kuva: Getty Images

AHL:n parhaaksi maalivahdiksi valittu Minnesota Wildin Kaapo Kähkönen pääsi maaliskuun alussa keskeytyneellä NHL-kaudella debytoimaan myös taalaliigan puolella.

Wild kohtaa NHL:n tulevien pudotuspelien avauskierroksella Vancouver Canucksin ja aiemmin kesällä joukkueen päävalmentaja Dean Evason totesi, ettei seurajohto ole millään lailla poissulkenut mahdollisuutta peluuttaa Kähköstä vähäisestä kokemuksesta huolimatta myös tulevassa playoff-sarjassa.

NHL:n runkosarjassa päävastuun Wild-maalilla kantoi tandemi Devan DubnykAlex Stalock, mutta Evasonin mukaan kaikilla harjoitusleirin maalivahdeilla on yhtäläinen mahdollisuus napata paikka tolppien välistä aloittavana veskarina.

The Athletic-lehden haastattelema Wild-GM Bill Guerin on valmentajan kanssa täysin samoilla linjoilla.

– Paras maalivahti aloittaa. Meillä ei ole paljoakaan aikaa työstää asiaa. Pelit tulevat pian vastaan ja jos emme ole hyvin valmistautuneita, niin ennen kuin tajuammekaan kaikki on ohi. Peluutamme siis parhaita pelaajiamme, niitä jotka antavat meille mahdollsuuden voittaa.

Kähkösestä odotetaan tulevaisuudessa merkittävää vastuunkantajaa Wild-maalille, mutta Guerin ei hyväksy esiin noussutta spekulointia siitä, että haluaisi kenties nähdä hänet maalilla jatkopeleissä voidakseen tehdä arvioita olisiko suomalaisesta aloittavaksi maalivahdiksi seuraavalla kaudella.

– Nyt ei ole oikea hetki sille (arvioida Kähköstä). Pelaamme voittaaksemme. Tiedän kyllä kuinka hyvä Kaapo on, hänellä on takanaan hieno vuosi, Guerin painottaa.


Colorado Avalanche voittoon – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Casino Winnerille ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ ennakkoveto Avalanchen 1×2 -voitolle.
3. Jos Avalanche voittaa, saat normaalin voittosi lisäksi 50€ bonusrahaa.