Kaapo Kakon tapaan ykköstyypin diabetesta sairastava, ja siten koronaviruspandemian riskiryhmään kuuluva Montreal Canadiens-hyökkääjä Max Domi nähdään joukkueen riveissä elokuun alussa alkavissa NHL:n pudotuspeleissä.

25-vuotias Domi jätti Canadiensin harjoitusleirin ensimmäisen viikon väliin, mutta teki joukkueen kannalta myönteisen ratkaisun käytyään ensin perusteelliset keskustelut lääkäreiden kanssa.

– Tämä on minun ratkaisuni. En sano muille ykköstyypin diabetesta sairastaville, että heidän pitäisi seurata minua. Jokaisen on tehtävä oma päätöksensä perustuen kokemukseensa ja ratkaisuun yhdessä perheensä kanssa, Domi totesi NHL:n virallisten nettisivujen mukaan Canadiensin tiistain harjoitusten jälkeen.

Niin keskushyökkääjänä kuin laidassakin pelaamaan pystyvä Domi on Canadiensille tärkeä palanen. Kanadalainen oli joukkueen ykköspistemies kaudella 2018-19, kun 82 ottelussa syntyi 72 (28+44) tehopistettä. Maaliskuussa keskeytyneellä runkosarjakaudella jälki ei ollut aivan yhtä kovaa. 71 ottelun saldo oli 17+27=44.

Canadiens kohtaa NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Pittsburgh Penguinsin. Sarja alkaa 1.elokuuta ja jatkoon pääsyyn vaaditaan kolme otteluvoittoa.