Kun Florida Panthers pelasi NHL:n pudotuspeleissä edellisen kerran, lähti pantteripaitainen nippu laulukuoroon jo ykköskierroksella hävittyään NY Islandersille. Elettiin kevättä 2016.

Nyt Florida pääsee hakemaan revanssia Islesistä, kun se palaa pudotuspeleihin. NY Islanders kohtaa playoffien avausvaiheessa Panthersin, jonka johtajasta ei ole epäselvyyttä. Aleksander Barkovin harteille ladataan odotuksia rajusti.

– Barkov on paras pelaajamme, siitä ei ole epäilystäkään. Hän on kapteenimme ja johtajamme. Hän johtaa esimerkillään sekä kuntosalilla että kaukalossa. Kun tietää, miten hän valmistautuu, niin kaikki muut seuraavat varmasti perässä, Florida-pakki Aaron Ekblad vahvisti muun muassa NHL:n suomenkielisellä sivustolla.

NHL:n runkosarjan 66 pelissä tehot 20+42=62 (+2) iskenyt sentteri ei kovista odotuksista horju.

– Minulle pudotuspelit ovat kaikki kaikessa. Elän tätä varten, ja joukkue elää tätä varten. Me haluamme voittaa. Teemme kaikkemme sen eteen.

– Keskityn täysin omaan uraani jääkiekkoilijana Panthersissa ja yritän voittaa kaiken mahdollisen täällä. Mutta totta kai jatkossa haluan oppia enemmän asioiden bisnespuolesta, Barkov sanoi.

Barkovin mukaan kaikki ovat valmiina ja kaikki haluavat voittaa.

– Muuta emme tarvitse. Voimme vain välittää toisistamme ja omasta pelistämme. Siitä tulee ilman muuta hyvä mittelö.

Isles vastustajana kelpaa suomalaiselle ja kumppaneille.

– Se oli oikeastaan makeaa, kun meille kerrottiin, että pelaamme taas Islandersia vastaan. Nyt saamme toisen tilaisuuden. Muistan, että olimme aika nuori joukkue silloin ja meillä oli todella hyvä mahdollisuus lyödä Islanders, Barkov kertasi palaten ainoaan NHL:n pudotuspelikevääseensä.

Joel Quennevillellä on käsissään lupaava ykkösketju. Suomalainen on viilettänyt harjoituksissa Jevgeni Dadonovin ja Frank Vatranon sentterinä.

– He ovat kaikki kykeneviä jätkiä, joiden pelissä on vauhtia. He pystyvät luomaan kuvioita. Heillä on nopeutta. He osaavat laukoa. Puolustussuuntaan he ovat luotettavia, Quenneville kuvaili Barkovin johtamaa Panthersin ykkösvitjaa.

LUE MYÖS:
Lähde: Kaksi Euroopan suurseuraa kiinnostunut nappaamaan Jesse Puljujärven

NHL-joukkueelle kova takaisku – tähtivahti sivuun pudotuspeleistä: “Pettymys pelaajalle, pettymys meille”