Meniköhän tämä ihan nappiin? IIHF:n faniäänestys kaikkien aikojen maajoukkuekentällisestä: Mukana neljä latvialaista!

© Kuva: Getty Images

Koronaviruspandemian peruttua tämänvuotiset MM-kisat, on Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF) järjestenyt usean kuukauden ajan sosiaalisen median kanavissaan kiekkofaneille monipuolista ohjelmaa.

Tällä kertaa kannattajilla oli tilaisuus valita kaikkien aikojen maajoukkuekentällinen.

Pelaajia oli mahdollisuus valita niiden 16 maan joukosta, jotka olisivat pelanneet MM-kisoissa. Pelaajien ei kuitenkaan ollut pakko olla nykyaktiiveja.

Lopputuloksena syntyneessä kentällisessä näkyy vahvasti erään kiekkomaan fanien aktiivisuus.

Kuuden valitun joukosta löytyy nimittäin peräti neljä latvialaistaituria.

Wayne Gretzkyn ja Jaromir Jagrin valinnat eivät todennäköisesti aiheuta juurikaan vastakkaisia mielipiteitä, mutta legendojen tähdistöketjukaveri Sergejs Zoltoks ei välttämättä olisi ollut ensimmäisenä ihan jokaisen fanin papereissa.

Maalivahdiksi valittiin puolestaan Arturs Irbe, joka jätti äänestyksessä taakseen melkoisia legendoja, kuten Dominik Hasek, Vladislav Tretjak ja Henrik Lundqvist.

Puolustajiksi valitut Sandis Ozolins ja Karlis Skrastins puolestaan peittosivat esimerkiksi Zdeno Charan ja Nicklas Lidströmin.

Kaikki kannattajat eivät vaikuttaneet olevan valintoihin aivan tyytyväisiä.

– Tämän vuoksi suuren yleisön ei pidä päättää näitä asioita, eräs kiteytti.

Toinen oli hieman sovinnollisemmalla linjalla.

– Tämä ketju peittoaisi kuitenkin aika monet. Kolme pelaajaa on hyökkäysneroja ja pari muuta voisivat hoitaa likaiset työt, vasta-argumentti kuului.