Leijonakonkari paljasti: joutui uskomattoman pilan kohteeksi U20-kisoissa – jopa valmennusjohto mukana juonessa

© Kuva: Ilari Isotalo

Suomen A-maajoukkueen vakiokalustoon vuosikaudet kuulunut Pekka Jormakka vieraili Jargoni-podcastissa, jossa kuultiinkiin toinen toistaan lennookkampia tarinoita hyökkääjän uran varrelta.

29-vuotias laitahyökkääjä paljasti jaksossa muiden muassa pahimman jäynän, jonka kohteeksi mies on urallaan joutunut. Tapahtuma ajoittuu reilun kymmenen vuoden takaisiin nuorten MM-kisoihin, jotka pelattiin Kanadassa.

– Mentiin Kanadaan ja pelattiin treenipeli Kanadaa vastaan. Se meni itseltä ihan hyvin. Sit yhtäkkiä tulee jenkki- tai kanadanumerosta viesti, että joku scoutti tai GM Florida Panthersista haluaa nähdä, mennään syömään ja tälleen.

Sami Vatanen oli jo niissä piireissä mukana. Menin sen huoneeseen ja näytin viestin. Vatanen oli että, ei ne tollasia kyllä laita. Aamupalalla tuli taas uusi viesti.

Siinä vaiheessa Vatanen on jo juonessa mukana todeten viestin aidoksi.

– Jäällä Raipe Helminen, kakkoskoutsi, tulee ja kopauttaa polkkareihin: ”Vedä hyvät treenit tänään, sua on tultu katsomaan Floridasta. Mä tunnen sen kaverin, se on tuolla yläparvella. Sinne oli mennyt joku meidän fyssari puku päällä. Se oli änärihalli niin enhän mä nähnyt kuka siellä on. Olin vain että nyt on paikka iskeä.

Illalla Jormakka sai puhelun joukkueen paikalliselta oppaalta, joka oli hänkin mukana juonessa.

– Se sanoi että lähdetään illlalla syömään, laita puku päälle. Olin jo Floridan auringossa siinä vaiheessa. Menin jo soittamaan porukoille, että ollaan menossa tapaamaan Panthersin johtoa.

Lopulta paikalle ei ilmaantunut scoutteja tai NHL-pomoa.

– Rupesin katsomaan kelloa, että eihän nämä äijät voi olla oikeasti myöhässä. Katsoin liukuportaisiin, niin sieltä tulee koko joukkue räkättäen alas. Lähdin siitä saman tien hissillä omaan huoneeseen.

Jäynässä oli jopa huumorimiehenä tunnetulle Jormakalle sulattelemista.

– Oon miettinyt, että jokuhan olis voinut murtua ihan täysin. Ei se mua paljon painanu. Tottakai hävetti, kun olin soittanut jo porukoillekin, Jormakka naureskelee.

Kuuntele Jormakan vierailu kokonaisuudessaan täältä.


ENNAKKOSUOSIKKI ITALIALLA MIELETÖN KERROIN 20.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Italian voitolle Itävallasta korotetulla kertoimella 20.00
3. Jos Portugali voittaa saat 20€ (voitot puhtaana käteen, ei kierrätystä)