Tapparasta tuttu 29-vuotias ruotsalaispuolustaja Alexander Ytterell siirtyy Jussi Ahokkaan luotsaaman KooKoon paitaan 1+1-vuotisella sopimuksella, joukkue kertoo tiedotteessaan.

Ytterell oli jo vuosi sitten KooKoon listoilla korkealla.

– Silloin tiemme eivät vielä kohdanneet. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme nyt hänet Kouvolaan, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen sanoo.

Viime kausi oli Ytterellille ensimmäinen Suomessa. Kirvesrinnoissa pelatut 59 ottelua toivat pakille kelpopinnat 8+7=15 (+16).

– Alexander on parhaassa iässä oleva puolustaja, joka on valmis suureen vastuuseen ja pelaamaan uransa parasta kiekkoa. Hän syöttää oikea-aikaisesti ja peliä edistävästi, minkä lisäksi hänellä on hyvä laukaus.

Tappara-kausi kelpasi ruotsalaispakille. Hän kertoo pitäneensä Suomesta ja Liigasta todella paljonkin.

– Jäällä on aina tosi taitavia pelaajia, pelasitpa mitä tahansa joukkuetta vastaan. Peleissä on aina paljon yleisöä, ja huomasin heti, että jääkiekko on Suomessa ykköslaji.

KooKoo yllätti viime kaudella monet noustuaan runkosarjassa peräti suorille puolivälieräpaikoille kärkikuusikkoon.

– KooKoo oli vastustajana todella työteliäs ja taitava joukkue, jota vastaan oli hankala pelata. Jo etukäteen tiesi, että illasta tulee kova, kun vastassa oli KooKoo.

Pelaajasta tulee olemaan kouvolalaisille iloa siellä täällä.

– Näen itseni hyvin luistelevana puolustaja, joka syöttää ja laukoo hyvin. Olen melko hyökkäävä puolustaja ja tykkään käyttää laukaustani. Viime aikoina olen myös pyrkinyt kehittämään kiekotonta peliäni, jotta voin pelata laadukkaasti tilanteessa kuin tilanteessa.

Edit klo 10.07: Juttua täydennetty kauttaaltaan.