Huippulupauksille tulossa lähtö takaisin Suomeen? ”Poistuttava maasta”

© Kuva: Getty Images

Suomeen saattaa virrata ensi kaudeksi iso määrä kotimaisia huippulupauksia. Useat yhdysvaltalaiset yliopistot ovat nimittäin ilmoittaneet järjestävänsä seuraavan lukuvuoden täysin etänä. Tällä on iso vaikutus yliopistoliiga NCAA:n toimintaan, sillä kiekkopelejä ei voida luonnollisesti etänä pelata.

Jos yliopisto-opinnot suoritetaan etänä, ulkomaalaisten opiskelijoiden on pakattava tavaransa.

– Ei-maahanmuuttaja F1- ja M1- opiskelijat, jotka käyvät koulua, jotka operoivat ainoastaan verkossa, eivät voi käydä verkkokursseja ja pysyä Yhdysvalloissa, Yhdysvaltain maahanmuutto ja tulli -viranomainen kommentoi.

– Opiskelijoiden, jotka ovat parhaillaan Yhdysvalloissa sisällä kuvailluissa ohjelmissa, on poistuttava maasta tai tartuttava toisiin toimenpiteisiin, kuten vaihdettava koulua lähiopetukseen.

Viime kaudella NCAA:ssa pelasi 20 suomalaista.