Aatu Räty TSN:n vieraana: Vertasi pelityyliään suomalaiseen NHL-supertähteen – paljasti myös suosikkipelaajansa!

© Kuva: Leijonat.fi

Kärppien hyökkääjä Aatu Räty on nostettu useissa ennakkokaavailuissa suosikiksi vuoden 2021 NHL:n varaustilaisuuden ykkösvalinnaksi.

Kärppien 17-vuotias teinitähti on noteerattu jo hyvin rapakon toisella puolella, kun hän pääsi vierailemaan mediajätti TSN:n haastattelussa. 

Kun TSN:n toimittaja Mark Masters uteli Rädyltä tämän hetken suosikkipelaajaa, oli nuorella suomalaisella vastaus nopeasti valmiina.

– Liigassa suosikkipelaajani on Jussi Jokinen, kun taas NHL:ssä se on Sidney Crosby – hän on myös kaikkien aikojen suosikkipelaajani, Räty kertoi.

Erityisesti Pittsburgh Penguins -kapteenin kokonaisvaltaisuus kiehtoo myös keskushyökkääjän pelipaikkaa pelaavaa Rätyä.

– Pidän hänen pelinrakennustaidoistaan ja luistelustaan. Pidän myös siitä, että hänen pelissään ei ole mitään heikkouksia.

Masters tiedusteli, että yrittääkö Räty ottaa pelaamiseensa vaikutteita Crosbylta.

– En oikeastaan. Hän on liian hyvä, Räty naurahti.

Räty näkee hänen pelityylinsä olevan enemmänkin lähempänä Florida Panthersin supertähden Aleksander Barkovin tapaa pelata.

– Seuraan pääosin suomalaispelaajia, kuten Aleksander Barkovia. Hän on loistava pelaaja – todella hyvä. Oma pelityylini on aika samanlainen kuin hänellä. Olen hänen tapaansa iso pelaaja. Keskityn myös samalla tavalla hyökkäämiseen ja puolustamiseen. Minun kiekonkäsittelyni ja pelirakennustaitoni ovat myös vahvalla tasolla, Räty avasi.