Yksikään NHL-joukkue ei varannut suomalaislupausta – iski nuorten MM-kisoissa huimat näytöt tiskiin: “Aika vähän on yhteydenpitoa ollut”

© Kuva: Leijonat.fi

Suuri yleisö saattaa muistaa Tapparan Kristian Tanuksen parhaiten viime vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoista. Elokuussa 20 vuotta täyttävä hyökkääjä iski seitsemässä pelissä hurjat tehot 2+7=9 (+4).

Seurajoukkuekausi oli Tanuksen näkökulmasta repaleinen. Pelaaja edusti Jukureita ja Tapparaa Liigassa sekä KOOVEE:ta Mestiksessä ja Tapparaa Nuorten SM-liigassa. Ensi kaudella Tanus pelannee kirvesrinnoissa Liigaa.

– Tappara ja tapparalaisuus merkitsee minulle tosi paljon. Pikkupojasta asti olen seurassa pelannut. Isä (Michel Tanus) on toiminut Tapparan lääkärinä ja sitä kautta olen päässyt jo pikkupoikana liigajoukkueen koppiin, pelaaja sanoo Liigan nettisivuilla.

– Nyt on kunnon mahdollisuus näyttää, ja pääsen varmasti pelaamaan hyvien pelaajien kanssa. Pitää olla valmis. Kukaan ei sitä pelipaikkaa tule antamaan.

NHL:n suhteen Tanus sen sijaan ei ole saanut näyttää. Hän tuli varausikään jo kesällä 2018, mutta mikään seura ei ole varannut häntä.

– Aika vähän on yhteydenpitoa ollut. Joitain viestienvaihtoja on ollut. Kaksi vuotta sitten keskusteluja oli vähän enemmän. Nyt on toisaalta tullut hyviä näyttöjä, ja odotuksia varauksen suhteen on siksi taas vähän enemmän.

– En ole kuitenkaan varaustilaisuutta sen enempää miettinyt.

Nyt arki alkaa normalisoitumaan meillä kaikilla. Tanuskin on elänyt ilmeisen normaalia elämää.

– Kuntosalia olemme hyödyntäneet pienryhmäharjoittelussa jo pitempään. Aerobiaan ja sen parantamiseen olen keskittynyt paljon. Nuoremmat pelaajat aloittivat harjoittelun jo kaksi kuukautta sitten, ja vanhemmat pelaajat tulivat mukaan vähän myöhemmin.

– Harjoitteluuni on kuulunut kauden ulkopuolella myös aika paljon rullaluistelua.

Mitähän ensi kaudella on luvassa?

– Haluan järjestää paikkoja ketjukavereilleni. Pystyn jakamaan kiekkoa, näkemään hyvin peliä ja ennakoimaan tilanteita, hän tiivistää.

– Olen koittanut pärjätä paremmin isojen poikien pelissä ja joutunut kamppailemaan kulmissa. Likaista duunia pitää pystyä tekemään entistä enemmän. Aerobia on isoin kehityskohteeni ja ihan puhdas voima.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.