Uskomaton tempaus: Maalivahti yritti kiillottaa kilpeään huijaamalla suosittua nettisivua – nyt pelaajaa kehotetaan siirtymään IT-alalle

© Kuva: Ilari Isotalo

Jääkiekkotilastoihin erikoistunut Eliteprospects-sivusto kertoo Twitterissä uskomattomasta tapahtumasarjasta, jossa nimettömäksi jäänyt pohjoisamerikkalainen maalivahti yritti manipuloida omia tilastojaan todellista paremmiksi.

Pelaajaa kehotetaan nyt siirtymään IT-alalle, ja jättämään kiekkojen torjuminen tyystin.

Euroopassa kiekkoja torjunut vahti käytti tekemäänsä huijasyritykseen aikaa luultavasti tuntikausia. Kassari ei torju millään ihan jäätävällä tasolla, koska pelaajan sarjassa ei tilastoida torjuntaprosentteja.

Maalivahti oli tehnyt huijauksensa vuoksi verkkosivustot, jonka osoite oli liki sama kuin hänen pelaamansa sarjan. Sen jälkeen vahti oli ottanut kuvakaappauksia pelaamiensa otteluiden pöytäkirjoista, ja muokannut niiden prosentteja paremmiksi. Ilmeisen pitkä prosessi huipentui myöhemmin pelaajan otettua yhteyttä Eliteprospectsiin pöytäkirjoineen.

Sivuston jäsenet eivät kuitenkaan olleetkaan huijattavissa. Esimerkiksi pelaajan sivuston IP-osoitteen sijainti kummastutti, myös nettisivun nimellä oli rekisteröity muita sivuja.