Pohjois-Amerikassa pelasi viime kaudella 120 ammattilaisjoukkuetta, eikä yksikään ollut heikompi kuin Battle Creek Rumble Bees.

Alinta mahdollista ammattilaissarjaa, eli FPHL:ää pelaavalla Rumble Beesillä on takanaan yksi Pohjois-Amerikan jääkiekon historian huonoimmista runkosarjoista.

Rumble Bees voitti koronaviruspandemian takia keskeytetyssä runkosarjassa vain yhden ottelun 48:stä. Joukkueen voittorekordi oli lopulta karsea 1-45-2.

Arvostettavaa on kuitenkin se, että Michiganin osavaltiossa sijaitsevasta Battle Creekin pikkukaupungista tuleva Rumble Bees ei luovuttanut yhtään ottelua, vaan pelasi vaikeuksista huolimatta kaikki 48 ottelua.

– Pystyit vain nauramaan tai itkemään. Minä tein molempia, 31 vuoden iässä seuran vanhin pelaaja Shea Carey kertoi ESPN:lle.

Pohjois-Amerikan jääkiekon historiassa vain yksi joukkue on pelannut huonomman kauden kuin Rumble Bees. Tämä on ontariolainen Ryancretes, joka pelasi kaudella 1948-49 voittorekordilla 0-25-6.

Ryancretes sentään sai tasapeliensä ansiosta kuusi pistettä, kun taas Rumble Bees vain viisi.

Rumble Beesin ikimuistoista kautta kuvaa hyvin se, että joukkueen maaliero oli hillitön 94-304. Joukkue päästi yli kuusi maalia ottelua kohden, kun taas he itse tekivät vain kaksi maalia ottelua kohden. Vain kaksi Rumble Beesin pelaajaa onnistui kauden aikana rikkomaan 10 maalin rajapyykin.

Rumble Beesin surulliseen kauteen löytyy kuitenkin yksi selkeä syy: joukkue jouduttiin perustamaan juuri ennen kauden 2019-20 alkua, koska FPHL-sarjaan tarvittiin otteluohjelman takia kymmenes joukkue.

Rumble Beesin pelaajat rekrytoitiin vain muutaman kuukauden aikana, joten tämän takia laadusta jouduttiin hieman tinkimään. FPHL-sarja ei myöskään järjestänyt joukkueelle laajennusvaraustilaisuutta, joka on yleensä ollut käytäntönä.

Eliteprospectsin mukaan Rumble Beesin riveissä pelasi viime kaudella 53 urhoollista pelaajaa. Näihin lukeutui seitsemän eri maalivahtia.

FPHL-sarja on ammattilaissarja, joskin pelaajien tulot eivät päätä huimaa. ESPN:n mukaan pelaajat tienaavat keskimäärin 100-120 dollaria viikossa. Joukkueet kuitenkin tarjoavat yleensä asumisen, ateriat sekä hieman etuja vieraskiertueelle.

Sarja ei todellakaan hehku glamouria, mutta jääkiekko on aina läsnä.

– Minua ei kiinnosta, vaikka joku sanoisi minun pelaavan paskassa joukkueessa. Pelaan ammattilaiskiekkoa ja teen jotain, mitä kovin moni muu ei pysty tekemään, Carey kertoo ylpeydellä.

– Minusta tuntuu hienolta, kun näkee ihmisten toteuttava unelmiaan ja pelaavan ammattilaiskiekkoa – oli se sitten pelkästään viikonloppuisin tai koko kauden ajan.

Careyn ja koko Rumble Beesin harmiksi seura jättäytyi ulos kaudesta 2020-21.

Rumble Beesin pelaajista yhdeksän siirtyi laajennusvaraustilaisuuden avulla muihin FPHL:n joukkueisiin. Kaikki loput joukkueen pelaajat ovat vapaita agentteja.