Pistitkö merkille? Liiga-joukkueen penkin takana debytoi maailmanmestari – ”Kokemuksena ihan käsittämättömän hieno”

Viimeiset kaksi kautta Sveitsin pääsarja NLA:ssa Lausanne HC:n apuvalmentajana työskennellyt Tommi Niemelä toimii jatkossa Pelicansin päävalmentajana.

Niemelälle kyseessä on debyytti liigatasolla ja pestin ensiaskeleet ovat sujuneet koronavirustilanteesta johtuen luonnollisesti hieman poikkeavalla tavalla.

– Olemme valmistautuneet tulevaan kauteen ja tehneet hommia, niin kuin olemme pystyneet. Elämässä ja maailmassa on vähän hassut ajat, eikä valmistautuminen ole sellaista, mitä perinteisesti on tehty. Tilanteet ovat mitä ovat ja niiden mukaan pitää elää. Tehdään siitä parasta, mitä pystytään, Niemelä kertoo Liiga-podcastissa.

37-vuotiaan Niemelän valmennusuran toistaiseksi näkyvin saavutus on alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus keväällä 2018.

– Lopputuloksena mahtavin mitä voi olla ja kokemuksena ihan käsittämättömän hieno. Varsinkin prosessi, kun kolme vuotta yhden ikäluokan kanssa sai nähdä miten pelaajat kehittyivät seuroissa, joissa tehtiin mahtavaa työtä ja yhteistyö liiton suuntaan oli koko ajan hyvää, Niemelä muistelee ja jatkaa:

– Alkuun ensimäiset kaksi vuotta otettin aika pahasti käkättimeen ympäri maailmaa, eikä oikein tuloksellisesti pärjätty ja sitten viimeisenä vuonna tapahtui suuri muutos, jolloin yhteen kasvaminen ja kehityksen tulos näkyi. Lopulta voitettiin kaikki ja oli upeaa nähdä se kasvutarina. Se vahvisti sitä omaa uskoa pitkäkestoiseen kehittymiseen, jos koko ajan on mielessä jatkuva kehitys, niin ei ole ylärajaa.

Tuolloisen Pikkuleijonien kultajoukkueen nimekkäimmät pelaajat olivat nykyiset NHL-hyökkääjät Jesperi Kotkaniemi ja Kaapo Kakko.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️