Mestis-joukkue Joensuun Kiekko-Pojat tiedottaa nettisivuillaan, että se on tehnyt ensi kauden kattavan sopimuksen hyökkääjälupaus Samuel Salosen kanssa. Nuorten maajoukkuehyökkääjä siirtyy Joensuuhun Lahden Pelicansin organisaatiosta. Uutena kasvona hyökkäykseen liittyy myös Leevi Kannisto.

JoKP on ollut pelaajamarkkinoilla sen verran aktiivinen, että GM Jaakko Lipposen mukaan kaikki on mahdollista. Hän uskoo, että joensuulaisryhmä saa osaavan valmennuksen käsissä alkavan kauden ryhmästä kaiken irti.

– Tässähän jo aika malttamattomasti toivoo, että kausi alkaisi jo. Ainoa paikka, mitä tällä hetkellä enää haetaan, on maalivahti, joten tilanne on loistava.

Uusista nimistä Salonen karsiutui viime vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisakoneesta aivan loppumetreillä. Vuonna 2000 syntynyt hyökkääjä iski Pelicansissa 38 pelissä tehot 1+5=6 (-5), Mestiksen puolella 15 pelissä syntyivät upeat tehot 5+7=12 (-3). Lisäksi hyökkääjä pelasi kolme ottelua Nuorten SM-liigassa pistein 1+2=3 (+3).

21-vuotias Kannisto saapuu Joensuuhun Suomi-sarjasta Mestikseen ensi kaudeksi nostetusta FPS:stä. Hän on voittanut urallaan A-nuorten Suomen mestaruuden.