Nuori NHL-kärkivaraus saamassa hurjan palkankorotuksen? ”Jopa 7 miljoonaa dollaria kaudesta!”

NHL:n kroonisen alisuorittajan Buffalo Sabresin vasta 24-vuotias hyökkääjä Sam Reinhart oli pian 10 vuotta ilman pudotuspeliesiintymistä jääneen seuran tämän kauden harvoja valopilkkuja.

NHL Draftin kakkosvaraus vuodelta 2014 takoi 69 pelissä 50 (22+28) tehopinnaa. Kaikkiaan jenkkihyökkääjä on pelannut urallaan nyt 400 NHL-peliä tehoin 109+146=255. Reinhartin 3,65 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus umpeutuu tähän kauteen, ja Sabresin onkin työnnettävä kättä huomattavasti entistä syvemmälle taskuun saadakseen aikaan jatkosopimuksen parhaillaan 65 pinnaa kaudessa tehtailleen hyökkääjän kanssa.

NHL.comin toimittaja Dan Rosen vastasi kysymykseen siitä, millainen sopimus välimiesmenettelyyn pahimmassa tapauksessa päätyvissä neuvotteluissa toimisi molempien osapuolten kannalta.

– Reinhart on iskenyt kolmen viimeisen kauden aikana tehoja 0,71 pisteen keskiarvolla (vrt. samalla keskiarvolla pisteitä tehneet Joe Pavelski, William Nylander, Max Pacioretty, Viktor Arvidsson tai T.J. Oshie). Vaikka ikäeroa on kolme vuotta, uskon 27-vuotiaan Jaden Schwartzin olevan silti parempi vertailukohde. Hän solmi 5-vuotisen, 26,75 miljoonan dollarin (5,35 miljoonan cap hit) sopimuksen kesällä 2016 vieden 7,33 prosenttia joukkueen sen hetkisestä palkkakatosta, Rosen vertailee ja jatkaa:

– Reinhartin tulevan sopimuksen vuosipalkka voisi pyöriä 6-7 miljoonassa dollarissa, varsinkin jos kyseessä on 4-6-vuotinen sopimus. Se olisi sopiva summa pelaajalle, joka todistanut jo tehonsa sekä luotettavuutensa NHL:ssä, Rosen pyörittelee.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.