NHL-toimittaja paljastaa: nämä 4 syytä johtivat tähtihyökkääjä Phil Kesselin kauppaamiseen

© Kuva: Getty Images

Neljän Pittsburgh Penguinsissa pelaamansa kauden aikana kaksi Stanley Cupia voittaneen tähtihyökkääjä Phil Kesselin viime kesän siirto Arizona Coyotesiin oli tuolloin yksi offseasonin puhutuimmista treideistä.

The Athleticin toimittaja Josh Yohe listasi tuoreessa artikkelissaan neljä syytä sille, miksi Penguins päätti luopua vuodesta toiseen kovaa tehoa hyökkäyspäässä tehneestä jenkkitähdestään.

Ensimmäiseksi syyksi Yohe nosti Kesselin tiettävästi huonot välit päävalmentaja Mike Sullivanin kanssa. Myös välit Penguinsin pitkäaikaisen megatähti Jevgeni Malkinin kanssa olivat tiettävästi loppuaikoina varsin jäätävät.

Toiseksi syyksi Yohe nostaa Kesselin itsensä jättämän siirtopyynnön. Kaiken seurassa voittanut, mutta silti jatkuvasti median hampaissa ollut hyökkääjä halusi tiettävästi seuraan, jossa tämä olisi kiistaton ykköstähti.

Kolmanneksi syyksi nousee Kesselin kova palkka. Nyt 32-vuotias laituri pelaa kesään 2022 ulottuvalla 8-vuotisella sopimuksella, joka takaa miehelle kahdeksan miljoonan dollarin vuositulot.

Neljänneksi syyksi Yohe esitteli seurajohdon näkemyksen siitä, että jenkkitähti olisi jo ohittanut uransa ehdottomat huippuvuodet. Näyttöä tälle saatiinkin jo tällä kaudella. Vielä viime kaudella 82 tehopistettä Penguinsissa takoneen Kesselin tehosaldo tämän Arizonassa pelaamassa 70 runkosarjapelissä oli suorastaan surkeat 14+24=38. Plusmiinus-tilasto sukelsi sekin peräti 21 maalia pakkasen puolelle.

Arizona antoi tasan vuosi sitten sorvatussa treidissä vaihdossa Kesselistä hyökkääjä Alex Galchenyukin sekä puolustajalupaus Pierre-Olivier Josephin. Toiseen suuntaan matkasivat Kesselin lisäksi farmipakki Dane Birks sekä 4. kierroksen varausoikeus kesän 2021 draftiin.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.