NHL-supertähti kauhistui tummaihoisiin kohdistuvasta poliisiväkivallasta ja teki jättälahjoituksen

© Kuva: Getty Images

Yhdysvalloissa on viime päivinä kuohunut, ja ympäri maata on nähty useita protesteja tummaihoisiin kohdistuvaa poliisiväkivaltaa vastaan. Kaikki sai alkunsa, kun tummaihoinen George Floyd kuoli pidätyksen yhteydessä Pidätystä suorittanut poliisi piti polveaan Floydin niskalla lähes yhdeksän minuutin ajan estäen häntä hengittämästä.

Useat NHL-tähdet ovat osoittaneet tukensa tummaihoiselle yhteisölle. Yksi tukensa antaneista on Boston Bruinsin sentteri Patrice Bergeron. Hän lahjoitti 25 000 dollaria NAACP:lle, joka on järjestö, jonka tehtävänä on ajaa afroamerikkalaistne kansalaisoikeuksia, sekä toiset 25 000 dollaria Quebecin monikulttuurisuuskeskukselle.

Bergeron kommentoi päätöstään Boston Bruinsin kautta.

– Niin kuin monet teistä tietävät, en ole sosiaalisessa mediassa. On se oikein tai väärin, olen yleensä yrittänyt kertomatta mielipiteitäni julkisuuteen. Jääkiekkoilioina meillä on tapana hoitaa työmme ja pysyä hiljaa pitämättä juuri ääntä. Se on osa kulttuuriamme. Mutta mitä tulee George Floydin murhaan ja sitä seuranneisiin protesteihin, ymmärsin, että jos en käytä ääntäni ammattiurheilijana, itseasiassa annan rasismin jatkua. Vaikeneminen ei ole enää vaihtoehto, Bergeron kertoo lausunnossaan.

– Ymmärrän, etten tule koskaan käsittämään pelkoa, tuskaa ja kärsimystä, jota musta yhteisö on joutunut kokemaan. Valkoisena miehenä olen yrittänyt elää kunnioittavasti ja tasa-arvoisesti, mutta ymmärrän myös omat etuoikeuteni. Olen pettynyt itseeni, että kesti näin kauan, ennen kuin avasin silmäni. Kaiken tämän kivun näkeminen sattuu sydämeeni ja pakottaa minut etsimään vastauksia.