Koronaviruksella suuri vaikutus! Liiga-seura paljastaa: Edessä kahdeksan voitollisen vuoden jälkeen reipas tappio

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa koronaviruspandemian keskeyttämällä kaudella runkosarjan 12:nneksi sijoittunut SaiPa on julkaissut nettisivullaan tiedotteen, jossa se kertoo avoimesti tämänhetkisestä tilanteestaan niin talouden, kuin muunkin toimintansa osalta.

Lappeenrantalaisseuran mukaan jo tässä vaiheessa on selvää, että kahdeksan voitollisen tilikauden jälkeen edessä on tappiollinen tilinpäätös.

SaiPa kertoo julkistavansa huhtikuun lopussa päättyneen tilikautensa viralliset luvut elokuussa, mutta tulos tulee olemaan noin 300 000 euroa tappiollinen.

Liiketappio johtuu tiedotteen mukaan pitkälti kevään otteluista. Pudotuspelimahdollisuuksien karattua lipunmyynti- ja oheismyyntitulot jäivät yleisökadon vuoksi selkeästi tavoitteista. Koronan vaikutus tulokseen on seuran mukaan lähes 200 000 euroa peruuntuneeen Ville Koho -juhlaottelun ja ravintolan sulkemisen myötä.

SaiPan tulevan Liiga-kauden joukkueen rakentuminen etenee mallikkaasti ja sopimukset on kasassa tällä hetkellä kolmen maalivahdin, kuuden puolustajan ja 15 hyökkääjän kanssa.

Seura kertoo etsivänsä kesän ja syksyn aikana vielä muutamia vahvistuksia.

Koska tämänhetkisistä veskareista kaksi on juniori-ikäisiä, kiikaroi SaiPa vielä maalivahtia. Lisäksi tähtäimessä on kaksi kenttäpelaajaa, jotka ovat todennäköisesti puolustajia.

SaiPa kertoo tulevan kauden pelaajabudjettinsa täsmentyvän vielä kesän ja syksyn myyntien perusteella, mutta budjettia tullaan jonkin verran leikkaamaan viime kauden 1,9 miljoonasta eurosta.

Liiga-joukkueen on tarkoitus aloittaa harjoitusottelut 13.elokuuta HPK:ta vastaan.