KHL:n kaikkien aikojen kovimpiin pistelinkoihin kuuluva Brandon Bochenski on valittu Yhdysvaltojen Pohjois-Dakotan osavaltiossa sijaitsevan Grand Forksin kaupungin pormestariksi.

Keväällä 2019 kiekkouransa päättänyt Bochenski peittosi vaalissa peräti 20 vuotta virassa olleen Mike Brownin.

Bochenski keräsi paikallislehti Grand Forks Heraldin mukaan 49,62 prosenttia annetuista äänistä, kun Brown joutui tyytymään 31,81 prosentin saaliiseen. Kaupungissa oli vuoden 2018 tiedon mukaan hieman vajaat 57 000 asukasta.

– Kun tekee viisi kuukautta töitä tämän eteen, on oltava todella innoissaan tuloksesta, Bochenski totesi paikallismedialle ja jatkoi:

– Luulen, että kaupunki oli valmis muutokselle ja se oli (kampanjan) tärkein piirre. Muutos parempaan.

38-vuotias Bochenski pelasi kiekkourallaan 156 NHL-ottelua kuudessa eri taalaliigaseurassa, mutta tuli parhaiten tunnetuksi kahdeksasta kaudestaan KHL:n kazakstanilaisjoukkue Barys Astanassa (nykyinen Barys Nur-Sultan).

Hyökkääjä summasi 412 pelaamassaan KHL:n runkosarjaottelussa peräti 406 (169+237) tehopistettä. Pistemäärä riittää ruplaliigan kaikkien aikojen pistepörssissä tällä hetkellä sijalle seitsemän.

Kazakstanissa viettämiensä vuosien aikana Bochenskille sorvattiin myös silloisen kotimaansa kansalaisuus ja hän edusti sitä MM-kisoissa.