Kunniagalleria Hockey Hall of Fame julkisti keskiviikkona vuoden 2020 valintansa. (lue lisää täältä)

Suomalaisia ei joukkoon tällä kertaa mahtunut, mutta aiemmin kunnian ovat saaneet Jari Kurri (2001) ja Teemu Selänne (2017).

Vahvin ehdokas seuraavaksi suomalaispelaajaksi galleriaan saattaa olla Jere Lehtinen.

Yhdysvaltalaismedia ESPN nostaa nimittäin Lehtisen artikkelissaan Dallas Starsin ykköskandidaatiksi tulevaisuuden Hockey Hall of Fame-pelaajista puhuttaessa.

Komean pelaajauransa keväällä 2010 päättänyt Lehtinen pelasi koko NHL-uransa Starsissa voittaen seuran väreissä kertaalleen myös himoitun Stanley Cupin (1999). Laitahyökkääjä summasi 875 NHL-ottelussa 514 (243+271) tehopistettä ja palkittiin liigan parhaan puolustavan hyökkääjän Selke Trophylla kolmesti.

Menestystä riiitti myös maajoukkueessa. Lehtinen oli mukana voittamassa ikimuistoista kevään 1995 maailmanmestaruutta ja palkintokaapista löytyy myös kolme MM-hopeaa, olympiahopea, sekä kolme olympiapronssia.

Hänet huomioitiin kunniagalleria-äänestyksessä tänäkin vuonna, sillä 47-vuotias Leijonien nykyinen GM keräsi The Athleticin mukaan raadilta äänestyksessä kaksi ääntä. Määrä ei kuitenkaan vielä mahdollistanut valintaa suurten joukkoon.